Quantcast
Radio1_v_zivo


Za večjo prometno varnost
| 31. 8. 2016 16:13
Pri brežiški osnovni šoli urejajo nov prometni režim
Ključne besede:     OŠ Brežice    nov prometni režim    v šolo drugače
 Dela pri OŠ Brežice bodo zaključena v prihodnjih dneh.
Dela pri OŠ Brežice bodo zaključena v prihodnjih dneh.

Marinka Lubšina Novak, ravnateljica OŠ Brežice
PRENESI DATOTEKO
o napotkih staršem, ki bodo otroke pripeljali v šolo

Na pobudo staršev in učiteljev je brežiška občina kot ustanoviteljica med počitnicami začela z urejanjem okolice Osnovne šole Brežice. Dogradili so parkirišče in dobili šest novih parkirnih mest ter uredili obračališče, saj mnogi starši otroke v šolo pripeljejo. Nekaj parkirnih mest bo samo za kratkotrajno parkiranje, največ do 15 minut. Ob Jurčičevi ulici in Šolsko ulico bo urejen pločnik, pred šolskim dvoriščem bo krožišče, pred njim pa bo na Levstikovi ulici tudi prehod za pešce. Sočasno s prometno ureditvijo so obnovili tudi šolsko igrišče. Brežiška občina je za ureditev omenjenih površin odštela skoraj 68 tisoč evrov.

 

Dela sicer do prvega šolskega dne niso končana, je povedala ravnateljica Marija Lubšina Novak, zato bo ob prihodu v šolo nekaj sprememb. Učenci od 6. do 9. razreda in učenci iz programa z nižjim izobrazbenim standardom se bodo zbrali na ploščadi pred Športno dvorano Brežice, učenci od 2. do 5 razreda pa se bodo zbrali na rokometnem igrišču za šolo. Povsod bodo učitelji, ki jih bodo pospremili v njihove učilnice.

 

Prvošolčke, teh bo letos 94 ali štirje oddelki, bodo pričakali malo kasneje - ob 9.30 - prav tako na ploščadi pri brežiški Športni dvorani. Zanje bo to res poseben dan, pravi ravnateljica Lubšina Novakova, zato so jim ob sprejemu v šolo pripravili tudi krajši program.

 

Ravnateljica se je še pohvalila, da bodo letos prvič presegli število 800 učencev.