Quantcast
Radio1_v_zivo


Upravljanje Pohorja
| 31. 8. 2016 10:31
Išče se dolgoročna rešitev
Ključne besede:     Maribor    Pohorje    zimska sezona
 Mariborska občina je do konca leta Marpromu že podaljšala koncesije za upravljanje z vzpenjačo in žičniškimi napravami.
Mariborska občina je do konca leta Marpromu že podaljšala koncesije za upravljanje z vzpenjačo in žičniškimi napravami.

Direktor mestnega urada za šport Gregor Žmak je dejal, da je skrajni čas za odločitev, da občina prevzame lastnino.
PRENESI DATOTEKO
Direktor mestnega urada za šport Gregor Žmak je dejal, da je skrajni čas za odločitev, da občina prevzame lastnino.

Mariborski svetniki bodo prihodnjo sredo obravnavali program dolgoročnega upravljanja in odlok o koncesiji za upravljanje Mariborskega Pohorja. Kot so predstavniki mestne občine pojasnili, ta predvideva dodelitev vsaj 15-letne koncesije za upravljanje javnemu podjetju, torej Marpromu, ki je pohorski turizem reševal zadnji dve leti.

Direktor mestnega urada za šport Gregor Žmak je dejal, da je skrajni čas za odločitev, da občina prevzame svojo lastnino in z njo ravna kot dober gospodar. Podeljevanje kratkoročnih koncesij v zadnjih dveh letih je po njegovem treba zaključiti, če želijo s Pohorjem resno upravljati.

Za uresničitev načrtov bo najverjetneje potreben rebalans proračuna ali poroštvo javnemu podjetju za zagotovitev vseh potrebnih pogojev za izvedbo sezone. Potrebovali bodo do 700.000 evrov, kot pravi Žmak, gre pri tem za enkratni in ne vsakoletni znesek, ki bi ga uporabili za konsolidacijo lastništva na zemljiščih, nakup teptalnikov, snežnih topov in črpališč za vodo.

Sicer pa še vedno ostaja odprta opcija iskanja zasebnega vlagatelja, ki si ga po besedah Strajnarja še kako želijo, ko bo koncesionar stvari spravil v red. Ob tem je izpostavil tudi pomembnost usklajenega sodelovanja s stečajnim upraviteljem Športnega centra Pohorje, Družbo za upravljanje terjatev bank, ki ima v lasti hotelske zmogljivosti, in vsemi drugimi deležniki.

Mariborska občina je do konca leta Marpromu že podaljšala koncesije za upravljanje z vzpenjačo in žičniškimi napravami, za uresničitev načrtov pa se bo potrebno dogovoriti še z občino Ruše.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del