Quantcast
Radio1_v_zivo


Ocenjuje se škoda
| 30. 8. 2016 10:57
Ekipe na terenu od jutra
Ključne besede:     Šentilj    Maribor    neurje    škoda
Ekipe ocenjujejo škodo po ponedeljkovem neurju.
Ekipe ocenjujejo škodo po ponedeljkovem neurju.

V Šentilju v Slovenskih goricah, ki je bil v ponedeljkovem popoldanskem neurju med najbolj prizadetimi kraji, so od jutra na terenu ekipe, ki zbirajo podatke o nastali škodi. Kakšna je ta, za zdaj še ni mogoče napovedati, kot so sporočili iz občine, pa je največ škode na infrastrukturi, poplavljene so bile številne hiše in sproženi plazovi.

Na občini so pojasnili, da bodo, ko bodo zbrali okvirne podatke, takoj sklicali komisijo za komunalno gospodarstvo in infrastrukturo, saj se je izkazalo, da je največ težav s kanalizacijskim omrežjem, ki ni preneslo večje količine vode ter s plazovi in cestami, ki jih bo potrebno takoj sanirati.

Šentiljski župan Štefan Žvab bo tudi predlagal, da v rebalans občinskega proračuna vključijo dodatna sredstva za odpravo posledic ujme ter da dodatno pomagajo tudi gasilcem.

Iz Šentilja se je neurje nato preselilo na območje Občine Pesnica, kjer je veter poškodoval strehe več stanovanjskih hiš in podrl nekaj dreves, pri odpravljanju posledic neurja pa sodelujejo vsa tamkajšnja gasilska društva, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Močan dež je zajel tudi celotno območje Maribora, kjer so poklicni in prostovoljni gasilci črpali vodo iz okoli 150 stanovanjskih in poslovnih prostorov.

Med bloki na Ljubljanski ulici 17b se je zrušila visoka smreka, ki je pod seboj pokopala tri avtomobile. Stanovalec iz bloka nam je povedal, da so prebivalci že pred leti zahtevali, da smreko podrejo, ker stoji sama. Toda pristojni so jim odgovorili, da je smreka zdrava in se ne bo podrla. Pa se je. Gasilci poklicne enote iz Maribora so tako sinoči porabili nekaj ur, da so avtomobile rešili iz igličastega objema.