Quantcast
Radio1_v_zivo


Dela na ljubljanski severni obvoznici
| 22. 8. 2016 5:42
Odprt priključek Bežigrad, zaprt izvoz Ind.cona Šiška in Savlje proti Štajerski
Ključne besede:     obvoznica    severna    DARS    Bežigrad    obnovitvena dela
Foto: DARS

Na odseku severne ljubljanske obvoznice H3 med Tomačevim in Celovško cesto se nadaljujejo obsežna obnovitvena dela, zaradi česar je zaprto smerno vozišče proti Štajerski. Promet je urejen dvosmerno po drugi polovici obvoznice. Znova je odprt priključek Bežigrad (Dunajska cesta) proti Štajerski, hkrati bo na priključku Savlje predvidoma za en teden zaprt uvoz na obvoznico v smeri Štajerske.

Od prihodnjega konca tedna dalje, po odprtju priključka Savlje, bosta v smeri Štajerske predvidoma za teden dni zaprta še uvoz na obvoznico prek priključka Ljubljana - sever (Celovška cesta) ter izvoz z obvoznice prek priključka Industrijska cona Šiška (na Litostrojsko cesto).

Cilj izvajalca del je, odvisno od vremenskih razmer, da bi predvidoma najpozneje v začetku septembra znova bili odprti vsi priključki, tako da bi v zadnji, četrti fazi del promet že potekal po obeh smernih voziščih obvoznice, po odstavnem in voznem pasu, kot je bilo v prvi fazi. Zaključek vseh del je predviden sredi septembra, pojasnjujejo na DARS-u.

Preusmeritev tranzitnega tovornega prometa je na južno (A2) in vzhodno (A1) ljubljansko obvoznico.

Odsek med Tomačevim in Celovško cesto je bil zgrajen in predan prometu leta 1983. Gre za prvo večje obnovitveno delo na tem odseku, saj so se v preteklosti izvajala le lokalna popravila asfaltov, s katerimi se je zagotavljala ustrezna prometna varnost. Obnova, ki bo zaključena v sredini septembra, vključuje zamenjavo zgornjega ustroja ceste, širitev vozišča ob zunanjem robu za vzpostavitev zapore C2+2 (dva začasna vozna pasova v vsako smer na enem smernem vozišču), lokalne sanacije in preplastitev predmetnih priključkov, zamenjavo jeklene varnostne ograje (JVO), zamenjavo betonske varnostne ograje (BVO), novo razsvetljavo, novo horizontalno in vertikalno signalizacijo, ureditev odvodnjavanja in ureditev bankin. Posebna pozornost je namenjena vodovarstvenem območju Ljubljanskega polja, saj mora izvajalec upoštevati vse ukrepe za zaščito podzemne vode. Izvajalec del je konzorcij GP Krk d.d., Hrvaška in CBE d.o.o., Ljubljana.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del