Radio1_v_zivo


GANLJIVO: Rekli so ji, da nikdar več ne bo hodila
Radio 1 priporoča | 21. 8. 2016 6:00
Na svoji poroki je PRESENETILA vse!
Ključne besede:     nesreča    paraliza    poroka    sreča
Dvojno veselje na poroki.

Pri 17 letih je Jaquie doživela nesrečo pri skoku na glavo in ostala paralizirana od vratu navzdol. Zdravniki so ji rekli, da nikdar več ne bo hodila, kar jo je spravilo na rob obupa. A Jaquie se ni za dolgo predala malodušju in se s trdo voljo podala v boj. Začela je obiskovati terapije in prva leta so bila izredno težka. Večkrat je želela vreči puško v koruzo in preprosto obupati. A je vseeno vztrajala, ob strani pa ji je stal, njen zdaj že mož, Andy.

Jaquie je bila do nesreče zelo aktivna v športu, zato je še težje prenašala dejstvo, da mora za najmanjšo aktivnost, kot je premakniti eno nogo, potrebno vložiti toliko truda in energije.

"Veliko sem prejokala. Mislila sem, da nikoli več ne bom hodila." je povedala v intervjuju za Cosmopolitan. 

"Ko me je Andy zaprosil, se bila seveda vesela in presrečna, a vseeno sem dobila grenak priokus. Na svoj poročni dan si želi biti vsaka nevesta v središču pozornosti. Nisem se želela le zapeljati do svojega bodočega moža z vozičkom, želela sem se SPREHODITI  do oltarja." 

Andy je sicer vedel, da njegova zaročenka pridno obiskuje terapije in se trudi, da ne bi več potrebovala invaldiskega vozička in ji je bil pri njeni težki poti v veliko oporo. 

Prišel je dan obreda in, ko se je Jaquie z mamo in svojim dedkom pojavila na invalidskem vozičku, nihče ni pričakoval, da bo kar naenkrat vstala in se po OSMIH LETIH od nesreče, sprehodila do svojega zaročenca. Čeje še pred dobrim letom lahko na nogah stala zgolj nekaj deset minut, je hodila in hodila in hodila vse do svojega partnerja, ki je bil vidno ganjen, čeprav je vedel, da se bo to zgodilo.
Na poroki sta tudi zaplesala, sreča in veselje pa sta bila tako dvojna. Ob poroki in hkrati njenem uspešnem boju, ko so vsi mislili, da nikdar več ne bo hodila. Bravo. Res drži tista, kjer je volja, je tudi pot. 

Fotogalerija: Sprehodila se je do oltarja (13 slik)

Oglejte si galerijo slik
Presenečenje za vse.