Quantcast
Radio1_v_zivo


Tudi v Ljubljani Hopin taxi
| 18. 8. 2016 7:00
Brezplačna aplikacija za naročanje taksijev
Ključne besede:     hopintaxi    taksi    Ljubljana    aplikacija
Naročanje taksijev je dobilo nove razsežnosti

Brezplačna aplikacija HOPIN TAXI za naročanje taksijev je po novem na voljo tudi v Sloveniji. Najbolj priljubljena in najbolj uspešna aplikacija v Bratislavi, ki pa jo že uporabljajo tudi v Kijevu, Pragi, Ostravi, Žilini in Košicah.

HOPIN TAXI je preprosta brezplačna aplikacija za pametne telefone in tablice, ki z zelo naprednim in zanesljivim algoritmom ter odlično uporabniško izkušnjo na lokacijo, kjer se stranka nahaja, pošlje najbližji prosti taksi. Po hitri namestitvi aplikacije z GooglePlay, Apple Store, Windows Phone ali Amazon Store si lahko uporabnik brez telefonskega klica in tudi brez registracije takoj naroči taksi s samo tremi kliki. Izhodiščno točko, določeno z GPS pozicijo, lahko uporabnik spremeni tudi ročno. Če želi, lahko vpiše tudi ciljni naslov.

Uporabnikom so na voljo dodatne možnosti – izberejo lahko ceno na kilometer, tip avtomobila ali dobro ocenjenega voznika. Pred končnim naročilom točno vedo, kdo jih bo prišel iskat in s katerim avtomobilom. Uporabniki lahko naročeni taksi do prihoda spremljajo na zemljevidu in tako točno vedo, kje se nahaja in kdaj se morajo odpraviti na dogovorjeno lokacijo, torej brez nadležnega in nepotrebnega čakanja na prostem.

Poleg tega HOPIN TAXI aplikacija hrani zgodovino vseh voženj enega uporabnika, tako da ta vedno ve, kdaj se je s kom peljal. Uporabnik lahko izbere tudi svojega priljubljenega voznika in ga tako naslednjič hitreje kontaktira. Poleg tega uporabniki voznike lahko tudi ocenjujejo in tako preprečijo, da bi jih naslednjič prišel iskat voznik, ki so mu zaradi nezadovoljstva dali slabo oceno. Upravljavec aplikacije HOPIN TAXI vozila in voznike redno preverja, v sistem se lahko prijavijo samo vozniki z veljavno licenco.

»Naš cilj je, da prebivalcem Ljubljane in okolice ponudimo boljšo storitev za naročanje taksijev. Danes ni več dovolj samo hiter in zanesljiv prevoz z enega mesta na drugo. Stranke želijo boljšo informacijo, enostaven nadzor nad stroški pa tudi brezgotovinsko plačilo za vožnjo. Z vstopom na slovenski trg bomo uporabili svoje izkušnje z dosedanjim delovanjem na Slovaškem in Češkem. V dveh letih realnega delovanja si je HOPIN TAXI namestilo več kot 200.000 uporabnikov, aplikacija pa posreduje v povprečju skoraj 100.000 naročil mesečno. HOPIN TAXI od sedaj tudi slovenskim strankam ponuja neposredno in varno komunikacijo z vozniki in naročanje taksija samo s tremi kliki,« je na današnji novinarski konferenci povedal Martin Winkler, direktor in soustanovitelj HOPIN TAXI.

Poleg izjemne preprostosti aplikacija HOPIN TAXI ponuja tudi transparentnost – že pred vstopom v taksi uporabniku izračuna približno ceno vožnje. Prevoz lahko stranka plača z gotovino ali neposredno v aplikaciji s plačilno kartico. Cena taksija, naročenega s HOPIN TAXI aplikacijo, je največ 0,89 € na kilometer, startnina 1 € in 0,29 € za minuto čakanja.

Aplikacija HOPIN TAXI je dobra priložnost tudi za taksiste. »Da bi bila storitev res brezhibna, smo v Ljubljani primarno želeli zagotoviti dovolj taksistov, vendar je zaradi odpora največjih dispečerjev večina ljubljanskih taksistov do sodelovanja zadržanih. Tako je HOPIN TAXI trenutno v začetni fazi in v svoje vrste vabi vse taksiste, ki bi želeli preko aplikacije prejemati naročila. Prepričani smo, da bo naročil veliko, pripravljene imamo finančne spodbude in sistem nagrajevanja za tiste, ki bodo sprejemali več naročil,« je pojasnil Martin Winkler, ki je zelo optimisitčen, da bo aplikacija kmalu ponujala dovolj naročil za njihove taksiste.

Aplikacija HOPIN TAXI podpira najbolj razširjene svetovne jezike, vključno s slovenskim in angleškim. Aplikacijo si lahko brezplačno prenesete prek Google Play, Apple App Store, Windows Store in Amazon Store. Več informacij in povezavo za prenos lahko najdete na uradni spletni strani www.hopintaxi.si.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del