Quantcast
Radio1_v_zivo


V Poljanski dolini spet pediatrinja!
| 18. 8. 2016 11:54
Po dolgem postopku podpis koncesijske pogodbe o izvajanju pediatične dejavnosti
Ključne besede:     pediater    koncesija    Poljanska dolina    Gorenja vas Poljane    Žiri
VELIK DAN ZA OTROŠKO ZDRAVSTVO V POLJANSKI DOLINI

Župan občine Gorenja vas – Poljane Milan Čadež in župan občine Žiri mag. Janez Žakelj sta s koncesionarko Ido Rus, dr. med., spec. pediatrije po dolgotrajnih prizadevanjih podpisala koncesijsko pogodbo o izvajanju pediatrične dejavnosti v mreži zdravstvene službe na območju občin Gorenja vas – Poljane in Žiri. S tem sta občini uspešno zaključili dolgotrajen postopek podelitve koncesije, ki se je začel v lanskem novembru s soglasjem Osnovnega zdravstva Gorenjske, saj v javni zdravstveni mreži ni bilo mogoče zagotoviti zadostnega števila pediatrov.

Občini sta za podelitev koncesije pridobili tudi vsa ostala soglasja, vključno s soglasjem Zavoda za zdravstveno zavarovanje in Zdravniške zbornice Slovenije. Dogodek je toliko večjega pomena, ker sta bili v obeh občinah zaradi kadrovskih težav preventivni otroški ambulanti ukinjeni že v začetku leta 2015, v zadnjem šolskem letu pa so se le nekaj mesecev po pogodbi izvajali zgolj osnovni sistematski pregledi. Novi ambulanti bosta ponovno izvajali celotno otroško preventivo, vključno s posvetovalnico, pregledi prvošolčkov in vsemi sistematskimi pregledi, povsem na novo pa se bo izvajala tudi kurativna pediatrična dejavnost za bolne otroke.

Ambulanti bosta začeli delovati z oktobrom 2016, v Zdravstvenem domu v Gorenji vasi bo ambulanta delovala tri dni v tednu, ambulanta v zdravstvenem domu v Žireh pa dva dni v tednu. Do novega leta bosta ambulanti delovali po prehodnem, posebej objavljenem ordinacijskem času, koncesionarka Ida Rus, ki ima že bogate dolgoletne izkušnje na področju izvajanja preventivne in kurativne pediatrične dejavnosti, pa bo koncesijsko dejavnost izvajala v okviru Ambulante polhek, d.o.o., ustanovljene v začetku tega meseca.

Trenutno poteka temeljita prenova obeh novih pediatričnih ambulant, v okviru katere bodo na novo urejene izolete in ostali prostori tudi za sprejem bolnih otrok, povsem na novo bo urejena celostna podoba obeh ambulant, ki bo otrokom na igriv način približala stik z zdravnikom. Skoraj 3000 otrokom do pediatrične starosti 19 let bo torej celovita zdravniška oskrba omogočena v domačih občinah, saj so z intenzivno vztrajnostjo in skupnim nastopom uspeli doseči, kar se je še pred letom dni zdelo nemogoče: v obeh občinah so pridobili lastne otroške ambulante in program obeh ambulant razširili še na otroško kurativo.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del