Quantcast
Radio1_v_zivo


Letni kino na Kongresnem trgu - kmalu!
| 16. 8. 2016 12:40
Ogled treh filmskih klasik bo brezplačen.
Ključne besede:     Letni kino    Kongresni trg    Kinodvor
Avtor fotografije Domen Pal, Kinodvor

Kinodvor 23., 24. in 25. avgusta 2016 ob 21. uri vabi na Letni kino na Kongresnem trgu. Ogled treh filmskih klasik bo brezplačen. Letni kino na Kongresnem trgu bo v torek, 23. avgusta, odprla slavnostna premiera restavriranega in digitaliziranega filma Franceta Štiglica Dolina miru pod pokroviteljstvom predsednika države ob 25. obletnici Republike Slovenije in 60. obletnici filma, ki je na festivalu v Cannesu prejel nagrado za najboljšo moško vlogo. S projekcijo se bomo poklonili tudi dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov.
Premiere se bosta udeležila častna gosta, filmska Lotti in Marko, igralca Eveline Wohlfeiler in Tugo Štiglic, za katera bo to prvo srečanje v Sloveniji po šestdesetih letih od snemanja filma.

Dan kasneje sledi film Čudoviti lisjak (Fantastic Mr. Fox), ki ga je režiral Wes Anderson, eden najvplivnejših in najizvirnejših ameriških filmskih ustvarjalcev svoje generacije, s katerim se poklanjamo stoletnici rojstva znamenitega britanskega pisatelja norveškega rodu Roalda Dahla.

Letni kino na Kongresnem trgu bo v četrtek, 25. avgusta, zaključila brezčasna klasika Rešitev v zadnjem trenutku (Safety Last!) iz zlate dobe nemih filmskih komedij, ki je med filmske zvezde izstrelila nepozabnega Harolda Lloyda in je posvečena 20. obletnici Slovenske kinoteke. Film bo v živo na klavirju spremljal Neil Brand, eden vodilnih svetovnih spremljevalcev nemih filmov.
Brezčasna klasika iz zlate dobe nemih filmskih komedij, ki je med zvezde izstrelila nepozabnega Harolda Lloyda, se ponaša z enim najbolj ikoničnih filmskih prizorov vseh časov, v katerem »tretji genij« nemega filma na vrtoglavem vrhu nebotičnika binglja z urinega kazalca.

Vsi trije filmi bodo predvajani ob 21. uri v originalnem jeziku, s slovenskimi ali angleškimi podnapisi.

Filmske klasike si bo mogoče na Kongresnem trgu ogledati tudi v primeru dežja, v primeru slabega vremena, ki bi onemogočilo izvedbo klavirske spremljave v živo, pa se bo projekcija filma Rešitev v zadnjem trenutku ob živi spremljavi na klavirju preselila v Slovensko filharmonijo.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - predsedniške volitve | Volilna pravila - lokalne volitve | Seznam predvajanih del