Quantcast
Radio1_v_zivo


V Litiji kmalu Slovo poletju
| 16. 8. 2016 12:37
10. festival Slovo poletju:25. in 26. avgusta pred Športno dvorano v Litiji
Ključne besede:     Litija    Slovo poletju    ansambel Saša Avsenika    zbor Sv. Nikolaja Litija    Rok Ferengja
Organizator festivala je JAVNI ZAVOD ZA KULTURO, MLADINO IN ŠPORT LITIJA

10. festival SLOVO POLETJU:
ČETRTEK, 25. AVGUST – ANSAMBEL SAŠA AVSENIKA IN ZBOR SV. NIKOLAJA LITIJA

V goste smo povabili družbo muzikantov iz Avsenikove hiše, kjer je glasba doma že tri rodove in kjer je bila zibelka največjim slovenskim in evropskim narodno zabavnim vižam. Ansambel Saša Avsenika deluje šesto leto in se uveljavlja na tujih in domačih glasbenih odrih. Izdali so tri zgoščenke, tudi s starimi Avsenikovimi skladbami v novi preobleki. Nekatere izmed njih bodo izvedene na našem odru v sodelovanju z odličnim Zborom sv. Nikolaja iz Litije, ki ga vodi Helena Fojkar Zupančič. Na državnih in mednarodnih tekmovanjih se redno uvršča na najvišja mesta ter prejema številne posebne nagrade. Večer z gosti bo odlična kombinacija narodno zabavne glasbe z vrhunskim zborovskim prepevanjem.

PETEK, 26. AVGUST – ROK FERENGJA IN A cappella gospel zbor BEE GEESUS

Rok Ferengja je ustanovitelj skupine Rok'n'Band, ki črpa navdih iz glasbe petdesetih let prejšnjega stoletja. Tokrat se bo predstavil kot solist, saj poleg delovanja v skupini že več let prepeva tudi samostojno. Slišali pa smo ga tudi v duetih s Tanjo Žagar, z Nadiyo Bychkovo in s Katjo Fašink, s katero je 2010 osvojil prvo mesto na festivalu Slovenska popevka. Zbor Bee Geesus je ob izključno vokalni izvedbi prepoznaven po svoji nalezljivi energiji, s katero navdušuje poslušalce širom Slovenije in zunaj nje. Namesto inštrumentalne spremljave zbor v svoje aranžmaje vključuje beatbox in druge elemente vocal playa, kar ga naredi edinstvenega med gospel zbori. Deluje pod umetniškim vodstvom Mateja Virtiča, ki je eden vidnejših predstavnikov a cappelle v Sloveniji.

Vsak večer ob 20.00 na ploščadi pred Športno dvorano v Litiji. (v primeru dežja v Športni dvorani Litija)

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del