Quantcast
Radio1_v_zivo


Strela povzročila požar
| 16. 8. 2016 6:48
Požar je uničil hangar na letališču v Levcu
Ključne besede:     Levec    športno letališče    požar    jadralna letala
 požar
Gasilcem je uspelo preprečiti, da bi se ogenj razširil na ostala dva hangarja na letališču.

Zaradi udara ognjene strele je včeraj okoli 19. 30 ure zagorel hangar na športnem letališču v Levcu pri Celju. Z ognjem se je borilo več kot 200 gasilcev, ki so uspeli preprečiti, da bi se požar razširil na ostala dva hangarja. Po naših podatkih je ogenj povsem uničil hangar, v katerem so bila štiri jadralna letala, 12 prikolic za prevoz jadrilic in druga letalska oprema. Rešili pa so vso dokumentacijo letališča. Jadralna letala, ki so zgorela, niso bila last aerokluba. 20 letal, ki so bila v ostalih dve hangarjih, pa je nepoškodovanih.

 

Med gašenjem je prišlo tudi do več manjših eksplozij, na koncu pa tudi do večje eksplozije zaradi pregretja jeklenke s kisikom, ki je bila vgrajena v enem od letal. K sreči nihče od gasilcev pri tem ni bil ranjen.

 

Ponoči je v Levcu ostala tudi požarna straža, saj je na pogorišču še večkrat ponovno zagorelo. Danes pa si bodo pogorišče ogledali tudi celjski kriminalisti. 

 

Kot smo še izvedeli, strela ni udarila direktno v hangar, ki je imel nameščen strelovod, ampak je udarila v drevo v neposredni bližini, nato pa se je elektrika razširila na objekt. Višina škode še ni znana, bo pa zagotovo velika.