Quantcast
Radio1_v_zivo


HOROSKOP: Kakšen starš boš pa ti?
Radio 1 priporoča | 16. 8. 2016 6:04
Strog, tečen, odbit? Morda se vse skriva v astrološkem znamenju
Ključne besede:     horoskop    starši    opis    znamenje    karakter
Horoskop razkrije kakšen starš boš

Tokrat smo ti pripravili horoskop, ki ti bo povedal kakšen starš boš. Tudi, če že si starš, si ga preberi, saj morda o sebi odkriješ kakšno zanimivost.

 

 

 

OVEN

 

Oven je rojeni vodja in njegova beseda je glavna v hiši. Rad ima vse pod kontrolo in prav tako je, ko so v njegovem življenju otroci. Na svoje interese včasih misli bolj kot na otrokove. Vedno mora imeti v mislih, da mora otroka sprejeti takšnega kot je in upoštevati tudi njegove želje. Je zelo skrben starš in vedno gleda na to, da ima njegov otrok vse. Mora pa večkrat paziti na svoj energičen temperament, saj so otroci izredno občutljiva bitja in jih lahko s svojim obnašanjem hitro užali.

 

BIK

 


Bik je stabilen, potrpežljiv in zanesljiv. Je starš, ki skrbi za svoje otroke dokler popolnoma ne odrastejo. Rad vodi vse račune in v domu želi pričarati toplino ter hišo odeti v polno ljubezni. Bik je poznan po svoji vdanosti in dobremu prijateljstvu. Lahko se celo zgodi, da boš kakšnega otroka slišal reči: ''Moja mama ali moj oče je moj najboljši prijatelj''.

 


DVOJČEK

 

Rad ima vse kar je povezano z intelektualnim svetom, zato je svojim otrokom odličen učitelj. Že od malih nog na otroke prenaša svoje znanje in veščine, zato ni nič čudnega, da so ti otroci hitro pametni.
Uživa v pogovarjanju s svojimi otroki in z njimi razpravlja o različni stvareh. Dvojček je znan po hitrem menjavanju razpoloženja, zato mora paziti, da se kaj hitro ne sporeče z njimi. Vzgaja jih v dobrem duhu, z močnim značajem in z veliko samozavesti, ki jim v življenju pride prav.

 

RAK

 


Raku je družina vse na svetu. Zato vedno poskrbi, da je njegov dom topel in da se v njem otroci počutijo dobro in se v njega radi vračajo tudi, ko odrastejo. Rakov edini problem je ta, da je včasih do otrok kar malce preveč zaščitniški. Želi jih vzgajati v dobrem duhu in ne želi, da bi živeli v pomanjkanju.

 

LEV

 

Lev je zabaven starš in ve kako animirati svoje otroke. Je nostalgično znamenje in se dobro spominja svojih otroških dni, zato te vzorce rad prenaša na svoje najmlajše.
Po naravi je malce dramatičen, kar je otrokom zelo zanimivo. Nudi veliko aktivnosti, ljubezeni in je skrben. Zmanjšati mora potrebo po tem, da želi biti v središču pozornosti.

 

DEVICA

 

Če komu uspeva v starševstvu je to devica. To znamenje ve, kaj je organiziranost. Otroci teh staršev uživajo, saj imajo radi neko rutino. Paziti mora le, da  jih s svojim preveč popolnim obnašanjem ne obremenjuje. Devica želi, da njeni otroci sami prepoznajo napake in jih nato tudi popravijo, če je to potrebno.

 

TEHTNICA

 

Pravična, uravnotežena in nežna pa je v starševstvu tehtnica. Otrokom želi pokazati ves svet, jih peljati na različna potovanja, jim pokazati različne kulture in jih o tem naučiti čim več novega. Včasih zna biti starš pod tem znamenjem neodločen, zato se lahko zgodi, da ima probleme ravno zaradi tega, ker ne ve, če se bo odločil prav za svoje otroke. 

 

 

ŠKORPIJON

 

 

Škorpijon bo vedno želel vedeti, kaj se dogaja z njihovimi otroki, kaj razmišljajo, kako se počutijo. Pri staršu škorpijonu se počutijo ljubljene. Odlični so v čuvanju skrivnosti, ki jim jih zaupajo otroci. Njihovi najmlajši jih zato zelo cenijo, saj vedo, da bo skrivnost pri njih ostala varna. Čeprav je kot starš včasih malce svojeglav, vedno vse izpelje tako, da je prav.

 

STRELEC

 


Otroci s strelcem strašno uživajo, ker je starš, ki izredno ljubi svoje življenje. Po naravi je zabaven, zato je svojim otrokom največji vzor. Njegov največji problem v starševstvu je, da je včasih prehiter pri jeziku in lahko nehote užali otroka. Nikoli pa ga ne užali na način, da bi mu hotel škodovati.

 

 

KOZOROG


Svojim otrokom največja podpora. Starš, ki se trudi ustvariti sigurnost in varnost, da bo njegov otrok vedno vedel na koga se mora obrniti v življenju. Včasih bi bilo dobro, da se kozorog malo umiri in odide na dopust. To je dobro tako za starša, kot otroka. Otrok se bo s tem naučil biti samostojen, saj nenehno dihanje staršev za ovratnik, ne pomaga nikomur.

 

VODNAR

 

Vodnar bo vedno usmerjal svoje otroke v to, da sami prepoznajo svojo pot in strmijo k svojim ciljem. Starš vodnar zato nima najlažje naloge, saj je v današnji družbi veliko pritiska, on pa želi svojega otroka usmeriti kar se da dobro. Želi, da se vsi okoli njega počutijo srečni.

 

RIBI

 

 

Ti otroci ne bodo nikoli posumili v ljubezen tega starša, saj jim bo to stalno ponavljal. Po naravi ima dobro razvit 6 čut in bo hitro prepoznal, če kaj ni v redu. Nekateri so bolj umetniško usmerjeni, zato tudi otroke usmerjajo v tej smeri. Starš se trudi ostati optimističen in tudi otroci si bodo to zapomnili in se otroštva spominjali po ogromno ljubezni.© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del