Quantcast
Radio1_v_zivo


Na Voglu rekordna poletna sezona
| 12. 8. 2016 6:58
Po lanskoletnih rekordnih poletnih rezultatih je obisk letos še precej večji kot lani.
Ključne besede:     Vogel    poletna sezona    žičnice Vogel    praznik    maša
Vogel - tudi poletna destinacija

Na Voglu so s prvo polovico poletja izjemno zadovoljni. Po lanskoletnih rekordnih poletnih rezultatih je obisk letos še precej večji kot lani. V maju so na Vogel prepeljali 30 odstotkov več potnikov kot lani, v juniju 11 odstotkov več in v juliju s prepeljanimi 32 tisoč potniki izjemnih 35 odstotkov več kot lani.

"Glede na delo, ki ga v zadnjih letih vlagamo v razvoj Vogla kot poletne destinacije, na dodajanje aktivnosti za različne profile obiskovalcev, smo rast pričakovali, kljub temu pa nas je tako velika rast pozitivno presenetila. Precej smo naredili tudi na promociji in sodelovanju z agencijami, tako da nas obišče tudi veliko skupin. Za nas je izjemno pomemben še avgust, in če se bo trend nadaljeval, bomo v letošnji poletni sezoni krepko presegli lanskoletnih dobrih 100 tisoč obiskovalcev v poletni sezoni. Že polletni poslovni rezultati so bili boljši kot lani, kljub temu da se praktično cel januar in začetek februarja skoraj ni dalo smučati. Še naprej se bomo trudili, da obiskovalcem ponudimo čim več aktivnosti in izjemno doživetje Vogla v vsej svoji lepoti in zanimivosti," je ob tem povedal predsednik uprave Boštjan Mencinger.

Ob polletju so na Voglu prihodke povečali za 11 odstotkov, dobiček pa so skoraj podvojili, tako da so na dobri poti da presežejo lanskoletne rekordne poslovne rezultate, ko so v celem letu dosegli 3,6 milijona evrov prihodkov in 230 tisoč evrov dobička.

"Vogel ima izjemen potencial, rezultati v zadnjih letih pa nam omogočajo, da se pospešeno razdolžujemo in da razvijamo dodatne dejavnosti in ponudbo. Finančna stabilnost nam bo omogočila tudi večje investicije, ki bodo v prihodnjih letih nujne," še dodaja Mencinger.

V avgustu in septembru pripravljajo več dogodkov. Na praznik Marijinega vnebovzetja (15. avgusta) bo na Voglu pri kapelici (ob brunarici Burja) ob 15. uri sveta maša. Za udeležence so pripravili ugodne pakete (povratna vozovnica za nihalko in topel obrok v restavraciji Viharnik) - cena za odrasle je 16 evrov, za otroke pa 12 evrov.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del