Quantcast
Radio1_v_zivo


Jernejevo bo tudi dobrodelno
| 11. 8. 2016 18:58
V Šentjerneju bodo zbirali denar za nov vrtec
Ključne besede:     Šntjernej    Jernejevo    nov vrtec    prireditve
Samo Hudoklin, direktor občinske uprave, župan Radko Luzar in Janez Selak
Samo Hudoklin, direktor občinske uprave, župan Radko Luzar in Janez Selak so predstavili Jernejevo in projekte v občini.

Janez Selak, podžupan občine Šentjernej
PRENESI DATOTEKO
o zbiranju denarja za nov vrtec

Letošnje Jernejevo bo posvečeno prostovoljstvu in dobrodelnosti za otroke. Nujno namreč potrebujejo nov vrtec, k temu jih sili prostorska stiska, saj je ob vpisu malčkov za prihodnje šolsko leto zmanjkalo 60 mest. Rešitve iščejo v zasebnih hišah, zaenkrat so izbrali dve lokaciji, kjer bodo lastniki prostore preuredili tako, da bodo ustrezali pedagoški dejavnosti. En oddelek bodo odprli 1. septembra, drugega 1. oktobra.

 

Sicer pa se v Šentjerneju na gradnjo dveh novih vrtcev pripravljajo že več let. Občina je zdaj za oba projekta že dobila gradbeno dovoljenje, greza gradnjo novega vrtca, ki bo prva faza projekta, ter rušenje starega vrtaca in nadomestna gradnja, ki bo druga faza. Vrednost naložbe v prvi fazi je 2,4 milijona evrov, in druge faze 1,2 milijona evrov. Občina bo skušala pridobiti del sredstev preko Eko sklada na razpisu za gradnjo skoraj nič energijskih stavb v lasti lokalnih skupnosti. Ker bodo ugodili zahtevanim kriterijem, pričakujejo, da bodo s tega naslova pridobili približno 1,4 milijona evrov nepovratnega denarja. Preostanek denarja bo občina zagotovila z javno-zasebnim partnerstvom, z donacijami in različnimi dobrodelnimi prireditvami. Zaenkrat je na posebnem računu za nov vrtec že zbranih 28 tisoč evrov.

 

Tudi rdeča nit letošnjega občinskega praznika Jernejevo bo gradnja novega vrtca. Denar bodo zbirali na različnih prireditvah, ki se začenjajo v soboto, 13. avgusta z velikim koncertom »Rock Jernejevo« na šentjernejskem hipodromu, osrednji gost bo skupina Dan D. Praznovanje pa bodo zaključili 28. avgusta z velikimi konjskimi dirkami prav tako na hipodromu.

 

Na praznični ponedeljek, 15. avgusta, pa pripravljajo že 11. Jernejev kolesarski maraton, ki bo imel dobrodelno noto za nov vrtec. Mali maraton je dolg 35 km, veliki maraton pa 70 km, start bo ob 10. uri, prijave pa bodo sprejemali od 8.30 dalje.

 

Kot je povedal podžupan Janez Selak, so si zadali cilj, da s prireditvami ob Jernejevem zberejo 10 tisoč evrov za gradnjo novega vrtca.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del