Quantcast
Radio1_v_zivo


Tržiški Dom Petra Uzarja ima prvi zunanji vadbeni park
| 11. 8. 2016 10:22
Elan Inventa: doniramo za boljši jutri tudi starejših generacij
Ključne besede:     Tržič    DPU    Elan Inventa    vadbeni park
Foto Elan Inventa

Ko združijo moči strokovnjaki, kot so dr. Vojko Strojnik s Fakultete za šport, g. Igor Žerjal, nekdanji vrhunski gimnastičar in profesor športne vzgoje, ter Elan Inventa iz Begunj, dobimo rešitev, ki je na prvi pogled zelo enostavna, ko pa se z njo pobliže spoznamo, se ji lahko samo globoko priklonimo.
Tržič, natančneje Dom Petra Uzarja, je tudi uradno dobil prvi pravi in razvojno dovršeni zunanji vadbeni park, namenjen starostnikom in vsem ostalim uporabnikom, ki so iz različnih razlogov gibalno omejeni in je njihovo osnovno gibanje oslabljeno. Elan Inventa donira, za boljši jutri tudi starejših generacij.

Zunanji vadbeni park je lahko umeščen v okolicah domov za ostarele, v naseljih z oskrbovanimi stanovanji, v sklopu rehabilitacijskih ustanov, v parkih in ob sprehajalnih poteh, ter drugih priljubljenih zbirališčih starostnikov. Vadbene postaje so namenjene predvsem izboljševanju ravnotežja, koordinacije in moči, ter spodbujajo k ponovni čimboljši gibljivosti in pokončni drži uporabnikov. Zasnovane so tako, da je uporaba enostavna in le redko dovoljujejo napake, hkrati pa so možnosti uporabe zelo široke. Z redno in sistematično vadbo si lahko osebe močno izboljšajo kakovost življenja in bivanja, saj redna in pravilna vadba izboljša tako splošno počutje kot svobodo gibanja. Obremenitve pri posameznih vajah se lahko stopnjujejo, zato so vadbene enote neprestan izziv uporabnikom za doseganje novih ciljev. Vadbene postaje so izdelane iz posebej prepariranega masivnega lesa in aluminija, zagotavljajo dolgo življenjsko dobo na prostem brez posebnega vzdrževanja. So zelo stabilne in upoštevajo vse vidike varnosti. Izdelane so s stilom, ki se odlično zlije z naravnim okoljem in tako tak park hitro postane prostor za dnevna druženja in hkrati spodbuja in motivira h gibanju.

"Elan Inventa zunanji vadbeni park Domu Petra Uzarja predaja v uporabo in testiranje, tudi zato ker so vodstvo in strokovno osebje doma pokazali velik interes in pripravljenost na sodelovanje in predvsem zato, ker verjamemo, da je znanje, ki ga imamo, potrebno najprej prenesti v življenje, da lahko zaživi in se razvija naprej."

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del