Quantcast
Radio1_v_zivo


Začetek del na drugi polovici severne ljubljanske obvoznice
| 5. 8. 2016 6:29
Obnova vozišča v smeri Štajerske
Ključne besede:     ljubljanska obvoznica    DARS    dela    promet    Celovška cesta
Foto DARS

Na severni ljubljanski obvoznici je po poldrugem mesecu in skladno s časovnico zaključena obnova smernega vozišča proti Primorski, tako da so delavci Darsa zdaj postavili zaporo na drugi polovici obvoznice, v smeri Štajerske.

Promet bo na odseku med Celovško cesto in krožiščem Tomačevo potekal po obnovljenem cestišču, po dveh zoženih pasovih v obe smeri vožnje. V prvi fazi, predvidoma do 16. avgusta, bo zaprt priključek Bežigrad v smeri Štajerske, in sicer izvoz z obvoznice na Dunajsko cesto ter uvoz nanjo z Dunajske ceste proti Štajerski.

Predvidoma od 17. do 25. avgusta se odpre priključek Bežigrad, zaprta pa bosta priključka Savlje (uvoz na obvoznico v smeri Štajerske) in Industrijska cona Šiška (izvoz z obvoznice v isti smeri). Kot zadnji se zapre uvoz na obvoznico priključka Ljubljana - sever (Celovška cesta), v smeri proti Štajerski, predvidoma od 26. avgusta do 2. septembra, odpreta pa se prej zaprta priključka. Na priključku Tomačevo promet zaradi del ne bo oviran.

Po 2. septembru sledi zadnja faza del, ko bosta predvidoma do sredine septembra zaprta zgolj prehitevalna pasova na odseku med krožiščem Tomačevo in Celovško cesto, promet bo potekal po obeh polovicah obvoznice po voznem in odstavnem pasu, odprti bodo tudi vsi priključki.

Preusmeritev tranzitnega tovornega prometa je na južno in vzhodno ljubljansko obvoznico.

Obnova, ki bo zaključena v sredini septembra, vključuje zamenjavo zgornjega ustroja ceste, širitev vozišča ob zunanjem robu za vzpostavitev zapore (dva začasna vozna pasova v vsako smer na enem smernem vozišču), lokalne sanacije in preplastitev predmetnih priključkov, zamenjavo jeklene varnostne ograje, zamenjavo betonske varnostne ograje, novo razsvetljavo, novo horizontalno in vertikalno signalizacijo, ureditev odvodnjavanja in ureditev bankin. Posebna pozornost je namenjena vodovarstvenem območju Ljubljanskega polja, saj mora izvajalec upoštevati vse ukrepe za zaščito podzemne vode.

Izvajalec del je konzorcij GP Krk d.d., Hrvaška in CBE d.o.o., Ljubljana.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del