Quantcast
Radio1_v_zivo


Tovarna nogavic Polzela v lasti države
| 3. 8. 2016 13:01
Delničarji so podprli državno dokapitalizacijo družbe
Ključne besede:     Delničarji    Tovarna nogavic Polzela    dokapitalizacija    Slovenski državni holding    Marko Klemenčič
 tovarna nogavic Polzela
Država in SDH sta postala edina lastnika Tovarne nogavic Polzela.

Delničarji na čelu s Slovenskim državnim holdingom in Družbo za upravljanje terjatev bank so včeraj na izredni skupščini potrdili dokapitalizacijo Tovarne nogavic Polzela. Dokapitalizacijo bosta v celoti izvedla država in SDH ter se tem postala edina lastnika podjetja.

 

S sklepom skupščine so najprej osnovni kapital družbe v višini nekaj nad 1,9 milijona evrov za kritje prenesene izgube družbe zmanjšali na nič evrov, nato pa sprejeli sklep o povečanju osnovnega kapitala z denarnimi vložki za najmanj 1,2 milijona evrov in največ 1,5 milijona evrov.

 

Kot je po skupščini povedal predsednik uprave Polzele Marko Klemenčič, so lastniki z dokapitalizacijo ustvarili pogoje za nadaljnje poslovanje in razvoj podjetja s približno 230 zaposlenimi. "Za ta korak smo se odločili na podlagi načrta finančnega in poslovnega prestrukturiranja družbe, ki temelji na novi programski in prodajni strategiji. Ta se je že začela izvajati, njena osrednja stebra pa sta krepitev lastne blagovne znamke v segmentu višjega srednjega razreda na sedanjih trgih ter razvoj nogavic z visoko dodano vrednostjo za tuje blagovne znamke," je dejal Klemenčič. Zdaj se bodo rešili starih grehov in z novimi trgi zagotovili pozitivno tekoče poslovanje. Že nekaj časa se za nove posle dogovarjajo z vsemi svojimi dosedanjimi strateškimi partnerji v Nemčiji in Švici, stike pa poskušajo vzpostaviti tudi s skandinavskim trgom, ob tem pa želijo, da bi čim več prodajali pod lastno blagovno znamko.

 

Delavci zadnje mesece redno prejemajo plače. Do konca leta naj ne bi bilo novih odpuščanj. Če pa poslovanje ne bo šlo po načrtih, bodo morali odpustiti še nekaj delavcev, tako da jih bo v podjetju ostalo približno 200.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del