Quantcast
Radio1_v_zivo


Večno vprašanje - zakaj moški varajo?
Radio 1 priporoča | 7. 8. 2016 14:46
To so razlogi, zakaj pride do nezvestobe in NI to, kar misliš
Ključne besede:     moški    varanje    nezvestoba    partner
Razlogi, zakaj moški varajo

Odkar obstaja monogamija, obstaja tudi varanje. Družba pozna monogamijo še od nastanka civilizacije in od takrat jo tudi obsoja, denimo Sveto pismo ali raznorazni zakoniki, ki so aktualni še dandanes v nekaterih državah.

 

Zakaj moški varajo? Psihoterapevt M. Gary Neuman se je pogovarjal z dvesto moškimi, ki so priznali, da so bili nezvesti. 48% jih je povedalo, da je glavni razlog za njihovo nezvestobo "čustveno nezadovoljstvo". Neuman pravi, da so moški veliko bolj občutljivi kot si marsikdo misli. Ko se jim zazdi, da ne dobijo dovolj pohval ali občudovanja od svojih partneric, bodo to poiskali drugje. Velikokrat se to zgodi v delovnem okolju.

 

Neuman pravi, da je 40% moških prevaralo svoje partnerice z nekom iz službe, saj naj bi v službi dobili več pohval kot doma. Seveda igra vlogo tudi fizična privlačnost, toda to ni tako pomemben dejavnik kot se mnogim zdi. 88% prevara svojo partnerico z manj fizično privlačno osebo.

 

Zanimiv podatek je tudi to, da ima 77% moških, ki varajo, tudi nezveste prijatelje, saj jim je tako lažje pri srcu ob dejstvu, da to počne tudi njihov prijatelj, čeprav se zavedajo, da je narobe to, kar počno.

 

68% moških je priznalo, da se počutijo krive, ker so varali. Tako da ne gre toliko za seks kot za pozornost oziroma čustva. Moški se mora počutiti zaželjenega.