Quantcast
Radio1_v_zivo


Moški priznali: 10 stvari, ki nam gredo težko z jezika
Radio 1 priporoča | 23. 8. 2016 22:06
Ženska bo povedala vsem, moški pa bo to zadržal zase
Ključne besede:     moški    priznajo    problemi    težave    stvari    vsakdanje
Moški včasih težko priznajo, kaj jim leži na duši

Ko je govora o tem, kaj nam gre težko iz jezika, se velikokrat na tapeti znajdejo tudi moški. Morda oni o tem, ne razlagajo vsem povprek in je včasih težko vedeti, da so tudi oni tisti, ki so krvavi pod kožo in imajo podobne občutke kot ženske. Razlika je le v tem, da jih oni doživljajo drugače in okoli njih ne zganjajo prevelike drame.

 

 

1. OSAMLJEN SEM

 

Razlogov za osamljenost je več. Osamljen človek je ponavadi tisti, ko mu nekaj manjka in se znotraj sebe počuti praznega. Bodisi v življenju, v zvezi, na delovnem mestu ali sam pri sebi, se počuti kot, da ga nihče na tem svetu ne razume. Razlika med ženskami in moškimi je le ta, da one te stvari razlagajo na glas in jih delijo s svetom, medtem, ko moški to držijo v sebi in hočejo navzven delovati močni. Je pa treba ločiti tiste, ki so sami ali tiste, ki so osamljeni. Kajti nekdo, ki je sam in je znotraj sebe srečen, je lahko veliko bolj zadovoljen, kot tisti, ki je obkrožen z mnogo ljudmi in ima praznino v sebi. Veliko moških je osamljenih in si včasih ob večerih zaželi objema in malce nežnosti, čeprav jih večina tega ne bo priznala.

 


2. LJUBOSUMEN SEM NA SVOJEGA DOBREGA PRIJATELJA

 

Ljubosumje je številka ena v uničevanju odnosov. Naj gre za ljubosumje v zvezah, družinah ali med prijatelji, ni nikoli dobro. Najhuje pa je, če si ljubosumen na svojega najboljšega prijatelja, saj imaš občutek, da ima on vse česar ti nimaš. Je poročen, ima svojo hišo, službo, avto, vsako leto si privošči počitnice v tujini in za piko na i je navzven še tako zelo srečen, da te že kar jezi. Venomer se primerjaš z njim in želiš postati kot on, saj meniš, da boš potem srečen tudi ti. Seveda temu ni tako in zato pozabiš na dragocene stvari, ki te obkrožajo ter so več vredne, kot si na prvi pogled misliš.3. NISEM NAJBOLJŠI V POSTELJI

 

Če moški pridejo do spoznanja, da niso dobri v postelji, zna biti za nijh to zelo boleče. Čeprav veljajo za tiste, ki se okoli tega ne sekirajo kaj preveč in v postelji dajejo vtis, da imajo vse vajeti v svojih rokah, temu ni tako. Po končani posteljni akciji se velikokrat sprašujejo, če so bili dobri in kako bi jih ženska, s katero so spali ocenila. Imajo celo pomisleke, če se bodo v postelji znašli in jo zadovoljili. Vsa ta vprašanja jih izčrpajo bolj kot to, da bi se ubadali z njenim celulitom.

 

 

4. V ŽIVLJENJU NISEM NA PRAVI TOČKI

 

Prideš do točke, ko ne veš kako naprej in spoznaš, da te določene zadeve v življenju sploh ne veselijo. Začneš se spraševati, kaj je tisto pravo  in na koncu spoznaš, da te ne veseli prav nič. Pride pa tudi moment, ko si zadovoljen z vsem in se ti zdi, da se ne rabiš več truditi in tako kar nekako obstaneš. Ker si moški, se čutiš, da bi moral imeti vse pod kontrolo in točno vedeti, kako voditi stvari. Nič ni narobe s tem, če kdaj skreneš s poti, narediš napako in se na njej naučiš kaj novega.

 

5. NISEM ZANIMIV

 

Zalotiš se, da si obkrožen z ljudmi, ki imajo toliko zanimivih zgodb, sam pa nimaš nič, kar bi z njimi podelil. Počutiš se manjvrednega in zato se včasih raje umakneš. Kar na enkrat spoznaš, da nisi več tisti zabavni člen v družbi, ko so mu vsi prisluhnili in čakali, da pove kakšno zanimivost. Moraš vedeti, da ne potrebuješ biti vedno zanimiv in dobre volje, da te bodo tvoji prijatelji radi povabili na pivo. Včasih je pomembno, da znaš s svetom podeliti tudi nezanimive stvari in morda kdaj tudi molčati.

 


6. NISEM VELIKO POTOVAL


Ljudi, ki potujejo, velikokrat obravnavamo kot tiste, ki so bolj izkušeni in zanimivi. Vendar, če misliš potovati samo zato, da bi se lahko pred prijatelji pobahal in to delil s facebookom, pozabi in porabi denar za kaj bolj koristnega. Če si v srcu resnično želiš potovati, boš vsekakor našel pot in denar ne bo izgovor. Če pa gre zgolj za bahanje, pa tega nikar ne počni, ker se nazaj ne boš vrnil samo prazen v srcu, ampak tudi v denarnici in to te bo le še bolj razžalostilo. 

 

 

7. NE MOREM SI PRIVOŠČITI DRAGIH STVARI

 

Prav tako kot ženske so tudi moški nagnjeni k temu, da včasih malce pojokajo glede stvari, ki si jih ne morejo privoščiti. Kajti moški zapravljajo drugače kot ženske. Ko kaj rabijo, tisto kupijo, nosijo in konstantno uporabljajo. Če stvar stane 100 evrov, si jo bodo kupili, ne glede na to, če si jo privoščijo lahko ali težko. Včasih pa pride do situacije, ko denarja preprosto zmanjka in si določenih stvari resnično ne morejo privoščiti. Počutijo se manjvredne, saj ne želijo biti odvisni od svojih žensk ali še najmanj svoje mame.

 

 

8. ŽENA MI IZBIRA OBLAČILA

 

 

Kadar moškega pohvališ, da dobro izgleda in ima dober stil, bo to brez obotavljanja sprejel in odgovoril z enim velikim: ''Hvala!'' To pomeni, da se je oblekel sam in bo to s ponosom tudi pokazal. Je pa vse več moških, ki jim oblačila izbere kar partnerka ali žena. To se vse bolj pogosto dogaja parom, ki so že več let skupaj, saj je ona tista, ki mu pere in lika. Nato mu povrh vsega še pripravi kaj bo oblekel in zadeva je rešena. Moški se zato včasih počuti manjvredno, saj se mu zdi, da se sam ne zna obleči. Kregati se mu ne da, je tiho in počaka, da mu žena pripravi oblačilo za naslednji dan.

 9. NE BEREM VELIKO

Ko omenimo branje, s tem mislimo tudi revije in raznorazna druga čtiva, ki pripravijo tvoje možgane, da razmišljajo. Dobro je, da tudi moški kakšen večer namesto televizije, v roke prime revijo in kaj zanimivega izve. Če pa si pripravljen svoje noge sprehoditi do knjižnice in si tam vzeti knjigo, pa ti lahko samo čestitamo. Edini korak, ki ga moraš potem storiti je ta, da jo vsaj delno prebereš in iz nje izveš kaj novega kar bo napolnilo tvojo dušo.

 


10. PREVELIKO ČASA PREŽIVIM PRED TELEVIZIJO

 

Ponedeljkovo jutro v službi je tu in s kolegi predebatirate kaj ste počeli za vikend. Eden je bil z ženo v hribih, spet drugi je skočil do morja, nekateri pa so imeli čisto sproščen piknik doma. Nato pa prideš na vrsto ti. Vse kar znaš povedati je, kdo  je v novi seriji umrl in kateri film se je predvajal zvečer na drugem programu. Glede na to, da te lahko televizija počaka in lahko določene stvari prevertiš nazaj, vedi da gre življenje mimo samo enkrat in to brez ponovitev. Pojdi raje na svež zrak, pokosi travo ali pa se ob hladni pivi podruži s prijatelji.


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del