Quantcast
Radio1_v_zivo


Bogdan: ''Napovedujem, da bomo domov prinesli 6 medalj!''
Boštjan Romih | 31. 7. 2016 10:10
Bogdan Gabrovec na zajtrku pri Boštjanu Romihu
Ključne besede:     Zajtrk z zvezdami    Boštjan Romih    Bogdan Gabrovec    predsednik olimpijskega komiteja Slovenije
Boštjan Romih s predsednikom olimpijskega komiteja Bogdanom Gabrovcem

Predsednik olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec:
PRENESI DATOTEKO
Zajtrk z zvezdami

Ker se v teh dnevih vse vrti okoli olimpijskih iger, smo na zajtrk povabili predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije Boruta Gabrovca. Pred tem je 20 let uspešno vodil Judo zvezo Slovenije, ki je tudi postala ena najbolj uspešnih nacionalnih panožnih športnih zvez. Bil je vodja olimpijske reprezentance Slovenije v Londonu, kjer je Urška Žolnir osvojila prvo žensko olimpijsko zlato kolajno. 

 

Bogdan je bil v svojih časih dober judoist in se lahko pohvali s črnim pasom. Je predsednik nacionalne judo zveze in tudi ustanovitelj kluba, ki nosi ime družinskega podjetja Proton – Lok. Vrhunski šport je spremljal kot trener, selektor judo reprezentance, predsednik zveze, leta 2012 je bil vodja olimpijske odprave, ki se je z Londona vrnila s štirimi kolajnami. V oddaji Zajtrk z zvezdami je govoril predvsem o olimpijskih igrah, ki se bodo začele čez teden dni v Braziliji. Sam pravi, da je zadnji mesec izredno olimpijsko naravnan in mu je tovrstni dogodek zelo prijeten.Poleg tega nam je zaupal kdaj zjutraj vstaja in kaj počne v prostem času, če mu ga sploh kaj ostane. 

 

Nekaj besed je namenil tudi o državnem financiranju naših športnikov in kako je poskrbljeno za njih iz varnostnega in zdravstvenega vidika. Predstavil pa je tudi 5 kategorizacijskih razredov in kaj je njihov pomen. Iz Slovenije gre 59 športnikov, celotna reprezentanca pa šteje kar 131 ljudi. Potuje se po skupinah in prva je že odšla na pot, saj so v njej tekmovalci, ki z nastopom na igrah začenjajo takoj po otvoritvi tega spektakularnega dogodka.Zaupal pa nam je tudi koliko medalj napoveduje, seveda pa je vse odvisno od okrevanja naših športnikov in predvsem zdravstva, saj se na treningih dogodi več malih in večjih poškodb.

 

Fotogalerija: Na zajtrku z Bogdanom Gabrovcem (6 slik)

Oglejte si galerijo slik
Bogdan Gabrovec in Boštjan Romih

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del