Radio1_v_zivo


Fištravca zapustilo še pet svetnikov
| 29. 7. 2016 12:19
Napovedujejo novo svetniško skupino
Ključne besede:     Maribor    svetniki    občina
 Župana in njegove sodelavce pozivajo, naj prenehajo s plenjenjem mesta.
Župana in njegove sodelavce pozivajo, naj prenehajo s plenjenjem mesta.

Mariborski mestni svetniki Janko Leva, Aleš Sumer, Tjaša Mikuž, Zvonka Novak in Melita Petelin izstopajo iz svetniške skupine Liste Andreja Fištravca. "Ne moremo več nemo spremljati, kako se ladja našega mesta potaplja, kapetanovi najožji sodelavci pa odpirajo šampanjce v najdražjih hotelih po svetu," so pojasnili v sporočilu za javnost.

Kot so zapisali, so presenečeni nad potezo mariborskega župana Fištravca, da razpusti koalicijo, saj se na ravni svetniške skupine o tem nikoli niso pogovarjali. Prepričani so, da gre zgolj za še "en zameglitveni manever in iskanje nekih drugih krivcev za porazno stanje v Mariboru".

Če bi šlo za izsiljevanje svetnikov, bi župan ta dejanja moral prijaviti pristojnim organom, so navedli. S to potezo pa je župan zgolj še enkrat več pokazal, da se je najverjetneje pripravljen za vsako ceno oklepati oblasti v občini, so dodali.

Prav tako so zapisali, da so župana večkrat opozarjali na nedopustna dejanja posameznikov iz njegove najožje ekipe ter da se je v dveh letih in pol popolnoma oddaljil od predvolilnih obljub.

"Zato je na mestu vprašanje, ali je šlo na volitvah za veliko volilno prevaro posameznikov, ki so izigrali Mariborčane in ugrabili župana, ki žal vedno bolj postaja orodje v njihovih rokah," so dodali.

Kot so še napovedali, bodo ustanovili novo svetniško skupino Za napreden Maribor in delovali v korist Maribora.

Župana in njegove sodelavce pozivajo, naj prenehajo s plenjenjem mesta ter političnim kadrovanjem in začnejo delati za dobro ljudi.