Quantcast
Radio1_v_zivo


V Kranjski Gori živahne priprave na Putinov obisk
| 28. 7. 2016 6:22
Sporočilo Občine Kranjska Gora
Ključne besede:     Kranjska Gora    Vršič    obisk Putina    Ruska kapelica    Občina Kranjska Gora
Slovesnost pri Ruski kapelici bo zaradi obiska Putina letos potekala v soboto

Občina Kranjska Gora sporoča: V soboto, 30. julija 2016 se bomo ob Ruski kapelici spomnili 100 obletnice velike tragedije pod Vršičem. V letošnjem letu pričakujemo obisk predsednika Ruske federacije Vladimirja Putina. Najvišja državniška raven udeležbe na letošnji prireditvi neizogibno pomeni posebne varnostne razmere, ki se bodo odražale tudi na poteku prometa v Zgornjesavski dolini.

Policija svetuje, da v soboto ne načrtujemo poti, če niso nujno potrebne oziroma jih prilagodimo pričakovanim zaporam ceste. Načrtovane so krajše popolne zapore v opoldanskem in popoldanskem času. Zapora Vršiške in Ruske ceste, ki vodi preko prelaza Vršič, pa bo veljala že od petka 29.7.2016 od 20.00 ure dalje.

Zagotovljena bo nujna medicinska pomoč, saj je v soboto v Zdravstveni postaji Kranjska Gora prisotna ekipa od 10.00 do 16.00 ure in sicer zdravnik, medicinska sestra ter reševalno vozilo, zagotovljen je tudi morebitni transport naprej. Vse dializne oz. druge bolnike, ki se morajo v soboto odpraviti na pregled oziroma po pomoč pa naprošamo, da se organizirajo upoštevajoč predvidene zapore ceste.

Vse trgovine in podjetja, ki jim dnevno dostavljajo živila in ostale potrebščine prosimo, da tudi poskrbijo za pravočasno dostavo. Prav tako bo nemoten prihod zaposlenih na delo na relaciji Jesenice - Kranjska Gora možen le do 12.00.

Zagotovljena je tudi požarna varnost, saj bodo dežurni gasilci Gasilskega društva Kranjska Gora in tudi Gasilsko reševalna služba Jesenice. Občane naprošamo, da v primeru ogroženosti zdravja ali premoženja kontaktirajo lokalno Policijsko postajo na tel.št. 5820700 oziroma številko 113.

Vse hotelirje in gostince ter sobodajalce kakor tudi domačine prosimo, da o posebnem režimu obvestijo tudi svoje goste, znance in sorodnike. Seznanite jih s prisotnostjo policije in jih prosite, da upoštevajo njihove zapore oziroma oznake.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del