Quantcast
Radio1_v_zivo


V soboto bo promet na gorenjskih cestah močno oviran!
| 27. 7. 2016 10:18
V Kranju zapore zaradi kolesarske prireditve
Ključne besede:     Kranj    kolesarski praznik    zaprte ceste
Kolesarji bodo zaprli središče Kranja

V soboto, 30. julija 2016, bo zaradi slovesnosti pri Ruski kapelici na območju Gorenjske in Ljubljane močno oviran promet. Udeležencem v prometu svetujemo, da na območju Gorenjske in Ljubljane 30. julija ne načrtujete potovanj oz. se pravočasno pripravite in prilagodite svojo udeležbo v prometu. Priporočamo, da načrtovane poti, ki jih nameravate opraviti po teh cestah, opravite v dopoldanskem času ali jih prestavite na zgodaj zvečer, ko ne pričakujemo več zapor na glavnih tranzitnih poteh. Zaradi prometno obremenjene sobote pričakujemo največje zgostitve v prometu sredi dneva in popoldne. Na omenjenem območju se predvideva tudi prepoved prometa za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3500 kg, zato bo izdana posebna Uredba o omejitvi prometa na cestah v RS. Zaradi cestnih zapor in povečanega prometa bo oviran tudi dostop do Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana, zato potnikom in obiskovalcem svetujemo, da se na letališče ta dan odpravijo prej kot običajno.

Zapore zaradi kolesarske prireditve v Kranju:

V SOBOTO, 30. JULIJA, OD 17.30 DO 22.00

Ljubljanska cesta od rondoja pod Jelenovim klancem do Koroške; Koroška cesta od Ljubljanske do Stošičeve; del Bleiweisove pri Gorenjski banki; Stritarjeva ulica; Gregorčičeva ulica od Stritarjeve od Maistrovega trga

V NEDELJO, 31. JULIJA OD 7.30 DO 18.30

Ljubljanska cesta; Koroška od Ljubljanske do krožišča z Bleiweisovo; Gregorčičeva od Stritarjeve do Maistrovega trga in Ljubljanske; Slovenski trg; Glavni trg, Prešernova in Poštna ulica; C. 1. maja od Likozarjeve do Smledniške; Smledniška cesta (Čirški klanec) – od C. 1. maja do Savske; Savska cesta; Sejmišče in Vodopivčeva ulica. Vmes bo od 13:40 do 16:30 sproščen promet na C. 1. maja in Savski cesti.

V NEDELJO, 31. JULIJA OD 13.30 DO 17.30 bo zaradi premične zapore moten promet na naslednjih cestah:

Župančičeva, Likozarjeva, C. St. Žagarja od Jezerske do Bleiweisove; Bleiweisova od Ceste St. Žagarja do Koroške; Koroška od Bleiweisove do Kidričeve; R2-412/0359 Kidričeva – Iskra; R2-412/0210 Iskra – Labore; Pot za krajem; Zasavska cesta; Savska cesta; Ljubljanska od Iskre (R2-412/0210) do Koroške

KK Sava Kranj: Prosimo vas, da v tem času zaradi varnosti tekmovalcev in nemotenega poteka kolesarske dirke vaša vozila parkirate na drugih lokacijah. V nasprotnem primeru jih bo mestna inšpekcija primorana odstraniti s pajkom. Vse udeležence v prometu prosimo, da upoštevajo postavljeno prometno signalizacijo ter navodila policistov, rediteljev in organizatorjev. Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas vabimo, da si zanimive kolesarske dirke tudi ogledate in skupaj z nami podoživite vzdušje kolesarskih dirk v Kranju!

 

Zaradi popolne zapore Zgornjesavske doline med predvidoma 11:00 in 17:00, na tem območju ne bodo vozili avtobusi javnega potniškega prometa. V tem času bodo avtobusi vozili po voznem redu do oziroma od postajališča »Jesenice bolnica«.

Avtobus z odhodom 8:30 Ljubljana – Rateče pelje do postajališča »Jesenice bolnica«. Prav tako vsi ostali odhodi z vključno odhodom 13:30 Ljubljana – Rateče peljejo do postajališča »Jesenice bolnica«. Iz postajališča »Jesenice bolnica« se avtobusi vračajo proti Ljubljani po voznem redu.

Odhodi avtobusov iz Rateč so od 11:10 do zaključka zapore odpovedani oziroma vozijo po voznem redu iz postajališča »Jesenice bolnica«.

Avtocesta bo predvidoma zaprta ves čas prevoza varovane osebe.

Prevozi preko prelaza Vršič so na ta dan v celoti odpovedani. Odhod 6:30 Ljubljana – Bovec se izvaja po voznem redu do Kranjske Gore in tudi po voznem redu iz Kranjske Gore.

Zamude lahko pričakujemo tudi na ostalih rednih linijah po Gorenjski.

INFORMACIJE : telefon : 04/20-13-210 ali promet@alpetour.si