Quantcast
Radio1_v_zivo


''V privatnem življenju jem čokolado tudi na kavču''
Boštjan Romih | 24. 7. 2016 10:09
Ksenija Benedetti na zajtrku pri Boštjanu Romihu
Ključne besede:     Zajtrk z zvezdami    Boštjan Romih    Ksenija Benedetti    protokolarka
Ksenija Benedetti

Ksenija Benedetti:
PRENESI DATOTEKO
Zajtrk z zvezdami

Ksenija Benedetti  je šefinja slovenskega protokola, rojena v Kopru in je do svojega tretjega leta živela v Hrvatinih. Otroštvo je preživela v Olmu, mladost pa na Markovcu. 

Obiskovala je osnovno šolo Dušana Bordona v Semedeli na hodila na Glasbeno šolo Koper in sicer smer klavir in terorija.

Na koprski Gimnaziji se je sproprijateljila z Andrejem Marušičem, s katerim sta bila dejavna v glasbenem bandu Bela čokolada, kjer je igrala na klaviature.

Leta 1990 je diplomirala na Filozofski fakulteti - smer muzikologija. Istega leta se je zaposlila v Avditoriju Portorož, kjer je do leta 1998 opravljala funkcijo vodje kulturne dejavnosti.

 

Med pomembnejšimi projekti so bili organizacija 300 letnice rojstva skladatelja in violinista Giuseppa Tartinija, organizacija tradicionalnega piranskega glasbenega festivala Piranski glasbeni večeri in tradicionalnih božičnih in novoletnih koncertov. Leta 1997 je opravila podiplomski študij MBA in diplomirala na Centru Brdo pri Kranju - danes Center Bled. Julija 2000 je bila imenovana za šefinjo Protokola Republike Slovenije. V času njenega vodenja se je zvrstilo kar nekaj zgodovinskih dogodkov v Republiki Sloveniji, kjer je sodelovala, jih protokolarno pripravila in izvedla: prvi uradni kraljevi obisk v Republiki Sloveniji – obisk danske kraljice, vrh Bush Putin, 9. srečanje šestnajstih predsednikov srednjeevropskih držav, srečanje predsednikov vlad Hrvaške, Italije Madžarske in Slovenije, prva menjava predsednika naše države, uradni obisk španskega in švedskega kraljevega para, prireditve ob padcu Schengenske meje, državniški obisk britanskega kraljevega para… Od julija 2000 do danes je sodelovala pri pripravi in izvedbi 260ih državniških obiskov na najvišji ravni v Sloveniji in v tujini ter okrog 80ih državnih proslavah ter pri drugih, za državo pomembnih projektih. Septembra 2008 je izdala tudi svojo prvo knjigo Protokol simfonija forme. 

 

Letos maja pa se je poročila s priznanim slovenskim igralcem Borisem Cavazzo. 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del