Quantcast
Radio1_v_zivo


Triki, ki ti bodo pomagali pri pakiranju!
Radio 1 priporoča | 30. 7. 2016 17:30
Da bo v tvojem kovčku dovolj prostora in da bodo tvoji kosi oblačil brezhibni
Ključne besede:     pakiranje    poletje    triki    morje    počitnice    dopust
Preveri trike, ki ti bodo olajšali pakiranje!

Se odpravljaš na morje ali pa na kratek izlet za vikned in se vedno znova soočaš s težavo, ko imaš v kovčku premalo prostora? Ali pa so tvoja oblačila, srajčke vedno zmečkane, še preden prispeš na cilj? In tvoj klobuk izgubi svojo obliko, ko ga stlačiš med prtljago? Prever trike, ki smo jih zbrali in si olajšaj svoje pakiranje za poletne počitnice.

 

1. Se ti je že kdaj zgodilo, da se ti je v kovčku odprl šampon in umazal polovico tvojih cunj? Potem naslednjič zapakiraj svoj toaletne primomočke na tak način.

 

2. Če ne želiš s seboj nositi ogromnih embalaž kremic, šamponov, ki ti zavzamejo ogrooomno prostora, potem si jih spakiraj v male posodice, kjer so bila včasih zdravila ali pa kakšne tablete.

 

3. Da si ne porežeš svojih prstov ali pa oblačil in da ne uničiš svoje britvice, potem jo zaščiti na tak način.

 

4. Zaščiti svoj nakit s slamico.

 

 

5. Če želiš ločiti svoje čevlje od ostalih oblačil, potem lahko uporabiš kapico za prhanje. Ali pa jih preprosto spravi v vrečko.

 

6. Joooj, kako je nadležno, ko se ti klobuk v kovčku vedno pomečka. Rešitev? Zloži majico in jo spravi v klobuk. Tako porabiš proctor, klobuk pa se ne zmečka.

 

7. Da se ti uhani ne bi vedno znova pomešali, potem vzemi gumbe ter vsak par uhanov spravi v gumb, tako kot lahko vidiš na sliki.


8. Če imaš delikatna oblačila (srajčko ali oblekco iz občutljivega materiala) potem si jo zavij med dva dela peki papirja. Tako daš obleki malo ekstra zaščite.9. Če želiš, da tvoja oblačila zavzamejo manj prostora, potem si jih zloži takole:

Zloži na pol ...

 

Zavij od rokavov/ramen navzdol ...

 

Tako imaš shranjeno majčko: kompaktno in nezmečkano!

 

10. Polnilec in slušalke si lahko spraviš v star etui za očala ter s tem preprečiš, da se ti poškodujejo.


11. Sponke, ki se vedno tako hitro izgubijo, si lahko pospraviš v prazno škatlico npr. Tic Tac bonbonov ter tako vedno veš, kje jih najhitreje vzeti.

 

12. Da bi le najbolje zaščitil in skril denar, potem lahko uporabiš prazno tubo labela ali pa kakšne kremice. 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del