Quantcast
Radio1_v_zivo


Prihaja Kranfest!
| 14. 7. 2016 11:58
34. Kranfest s Kranjsko nočjo
Ključne besede:     Kranfest    Kranj    festival    glasba
Kranfest, skupaj s 34. Kranjsko nočjo, predstavlja vrhunec kranjskega poletja.

Julijski poletni utrip Kranja bo od 21. do 23. julija popestrila najbolj množična prireditev na Gorenjskem – Kranfest s Kranjsko nočjo. Mozaik glasbenega, športnega, gledališkega, kulinaričnega in zabavnega programa vas bo spremljal na več kot desetih prizoriščih. Letošnji, že 34. Kranfest vabi na tradicionalno državno prvenstvo v odbojki na mivki, otroški festival, unikatno tržnico na Plečnikovem stopnišču in pri Roženvenski cerkvi, številne koncerte in praznik Kranjske klobase. Organizator Zavod za turizem in kulturo Kranj z letošnjimi novostmi privablja tudi kulinarične užitkarje, ljubitelje lepega in vse, ki jih veseli ležerno pohajkovanje po ulicah starega mesta ter večerno druženje s prijatelji.

Kulinarično obarvana bosta Glavni trg z mediteranskimi dobrotami in Kranjsko klobaso ter trg pred Prešernovim gledališčem s KRansko kuhno. Vovkov vrt pa postreže z Vampirsko komedijo. Na Glavnem trgu je zagotovljen tudi smeh s predstavo 50 odtenkov njive humorista Pižame. Na Plečnikovem stopnišču in pred Roženvensko cerkvijo bodo svoje modne dodatke in izdelke predstavili lokalni oblikovalci in oblikovalke na umetniški tržnici KR ART. Svoj festival so z Otroškim Kranfestom dobili tudi najmlajši, ki bodo lahko, kot Peter Prevc, leteli na mini skakalnici, se učili plezati, se družili s Piko Nogavičko, žonglirali, ustvarjali in se zabavali.

Vrhunec glasbenega dogajanja bo na Slovenskem trgu z zasedbami Tabu, Kingston, Vigor, s Petrom Lovšinom, Djomlo KS, Made in Yugoslavia in Letečimi potepuhi. Občinstvo na Glavnem trgu bo v petek zabavala Klapa Kampanel, v soboto pa Veseli svatje. Trg pred Prešernovim gledališčem vabi ljubitelje popa in rocka z zasedbo Hamo & Tribute 2 love in Samuelom Lucasom. Ob večerih bo glasbeno obarvan bo tudi Maistrov trg in prizorišče Pungert.

 

Program: http://www.visitkranj.com/obisci/izbrani-dogodki/kranfest

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del