Quantcast
Radio1_v_zivo


Goran Dragić na hrvaški obali izgubil denarnico, našel jo je pošteni čistilec plaže
Radio 1 priporoča | 11. 7. 2016 9:41
Brez oklevanja jo je vrnil, Dragić pa ga je v zahvalo nagradil
Ključne besede:     goran dragić    pirija    murter    denarnica    denar    hrvaška obala
Goran Dragić in najditelj njegove denarnice

Sezonski delavec Komunalnega podjetja občine Murter-Kornati 'Murtela', Marin Pirija (52) je dokaz, da še vedno obstajajo pošteni in nesebični ljudje. Pirija je zgodaj zjutraj čistil kamp Slanico in naletel na denarnico, polno denarja in kartic.

 

 

"Ura je bila 6.30 zjutraj. Pospravljal sem smeti v kampu, ko sem na plaži pri restavraciji Morski pas (Morski pes) na tleh zagledal denarnico. Pogledam noter, vidim 3 ali 4 različne valute, osebno izkaznico, nekaj bančnih kartic, zdravstveno izkaznico, itd. Pospravil sem jo v žep in nadaljeval s čiščenjem plaže, ob koncu službe pa sem denarnico predal upravi komunalnega podjetja," je povedal Pirija.

 

 

To pa ni prva denarnica, ki jo je Marin Pirija našel in vrnil. Zato tudi ve, kako mukotrpna procedura zna biti iskanje lastnika ali predaja denarnice policiji, kjer pošteni najditelj največkrat obžaluje, da jo je sploh našel. Na srečo ima v Murteli dobre prijatelje, ki so mu prizanesli, piše RudinaPress

 

"Oni so naredili vse ostalo. Kontaktirali so Košarkarsko zvezo Slovenije, od katere so dobili telefonsko številko, poklicali lastnika ter mu vrnili denarnico," je povedal Marin Pirija, ki je našel denarnico slovenskega košarkarja Gorana Dragića (30), člana ameriškega kluba Miami Heat.

 

"Čez nekaj dni me je čakalo presenečenje. Goran mi je poslal kuverto z denarjem, v znak zahvale, telefonsko številko in sporočilo, v katerem je pisalo, da me želi spoznati," je še povedal pošteni najditelj.

 

Pirija in Dragić sta se vendarle srečala, "velikega srečanja" pa je bil še posebej vesel čistilčev 12-letni sin, ki je tudi sam košarkar. Srečanje se je na koncu spremenilo v pravi družinski dogodek, katerega so zaključili s fotografijo.

 

"Zahvalil se je in ponavljal, da je imel vse v denarnici. Razmišljal je, kakšne težave bi lahko imel kot tujec brez enega dokumenta, brez denarja, kartic ... Sinu se je podpisal na žogo in dal še nekaj avtogramov," je še povedal Pirija.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del