LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Celo življenje si v hladilniku hranil/a sveže meso na napačnem mestu!

Upoštevaj te nasvete in ne meči denarja skozi okno
Ključne besede: hladilnik, hrama, napaka, denar
Si vedel/a, da se vsako leto zavrže približno 1,3 milijarde ton hrane? Prav vsi sodelujemo pri tej enormni številki. Najpogosteje pozabimo, da imamo nekaj v hladilniku, kupimo ponovno, na koncu pa po nepotrebnem mečemo stran hrano in denar. Da bi hrano bolj pametno izkoristili, je pomembno, da si znano zorganizirati hladilnik.Na teh mestih v hladilniku je najboljše imeti hrano, da bi najdlje zdržala: • Mleko hrani v zadnjem delu zgornjih polic, ker je tam najhladnejše• Ostanke hrane in tropsko sadje prav tak postavi na zgornje police hladilnika• Solato operi, nareži in pospravi v posode. Imej jo na dosegu roke, blizu vrat na srednjih policah ... tako, da jo lahko vidiš. Porabi jo čim prej• Police za vino so idealno mesto za hranjenje le-tega • Jajca imej v kartonski škatli na sredini police v hladilniku. Na vratih hladilnika je pretoplo za njih• Meso in mlečne proizvode hrani na spodnjih policah, po možnosti tudi v posodah• Sveže meso je najbolje imeti ločeno od ostalih živil, da kri ne pride v stik z njimi. Ko ga odmrzuješ, ga je dobro položiti v globok krožnik na najnižjo polico, zraven pa naj ne bo kakšnega sadja ali zelenjave• Sadje in zelenjavo hrani v spodnjem delu, saj bo tam najdlje ostalo sveže• Na vratih hladilnika hrani omake in odprte steklenice• Sezonsko hrano zamrzni v manjših porcijah in jo zloži v prozorne vrečkice; eno zraven druge, da bo tvoj zamrzovalnik bolj pregledenTukaj pa je še 5 vrst hrane, ki NE sodi v hladilnik:1. Paradižnik       2. Bazilika     3. Krompir4. Čebula5. Avokado