Radio1_v_zivo


| 8. 7. 2016 10:19
100. Odprta kuhna
Pomen in kakovost Odprte kuhne dokazujeta dve prestižni priznanji
Ključne besede:     Odprta kuhna    jubilej    Pogačarjev trg    kulinarika
Odprta kuhna Ljubljana

Danes bo na Pogačarjevem trgu že stotič zadišalo po slovenskih in mednarodnih dobrotah Odprte kuhne, brez katere si petka v mestu marsikdo sploh ne zna več predstavljati. V tem času se je na Odprti kuhni v Ljubljani predstavilo preko sto restavracij, gostiln, turističnih kmetij, bistrojev in vinotek, obiskovalcem pa so skupaj predstavili že skoraj tisoč različnih jedi in pijač.

Pomen in kakovost Odprte kuhne dokazujeta dve prestižni priznanji, ki ju je projekt dobil leta 2014 - Jakob za odličnost in kakovost v turizmu regije Alpe-Jadran ter Sejalec za najbolj inovativen slovenski turistični produkt. V letošnji sezoni je Odprta kuhna ponosni partner projekta Ljubljana - Zelena prestolnica Evrope 2016, vključeni pa so tudi v mrežo Zavoda Pod strehco, ki nam na koncu vsakega dogodka pomaga odvečno hrano razdeliti tistim, ki jo najbolj potrebujejo.

»Hvaležni smo vsem, ki so na kakršenkoli način prispevali k temu, da je Odprta kuhna postala eden največjih in najbolj priljubljenih kulinaričnih dogodkov na sončni strani Alp ter sinonim za okusno in zabavno druženje: Mestni občini Ljubljana in JP LPT za vso podporo, ponudnikom za zaupanje in trdo delo, medijem za prijazno obveščanje ter seveda vsem obiskovalcem. Stokrat hvala!« je ob tej priložnosti poudarila Alma M. Kochavy, vodja projekta.