Quantcast
Radio1_v_zivo


Kolopark Šiška
| 6. 7. 2016 6:28
Kmalu bo polepšan še en košček Ljubljane
Ključne besede:     Kolopark Šiška    Tivoli    Celovška    MOL    park
vir: Špela Kokalj, Facebook Mestna občina Ljubljana

Mestna občina Ljubljana je na svoji Facebook strani objavila: "Se jezite, ker ne morete več na 'divje' brezplačno parkirati ob Celovški cesti pri Tivoliju? :) Morda se boste pa razveselili novice, da je Mestna občina Ljubljana tam namesto prostora za pločevino začela urejati Kolopark - park za šport, rekreacijo in prosti čas. Tam nastaja poligon, ki se uporablja za trening spretnostnih veščin in vožnje s pripomočki na kolesih. Seveda projekt vključuje tudi drevesa, klopi in teraso, stojala za kolesa in samopopravljalnico koles."

Ob Celovški cesti tako nastaja Kolopark, prostor, namenjen igri in urjenju spretnostnih veščin z vsemi vrstami voznih pripomočkov, od koles, skirojev, rolk, rolerjev in kotalk do poganjalčkov.

Novi park meri 905 kvadratnih metrov2, urejen bo kot travnata površina, v katero bo umeščen poligon, namenjen spretnostnim veščinam. V parku bodo tudi posamezni elementi mestne urbane opreme in drugi elementi: klopi za sedenje, svetila, nova drevesa in lesena terasa s senčili. Vhod bo v obliki betonske ploščadi z zaščitnim zidom, kjer bodo nameščene površine za sedenje.


V sklopu parka bo tudi samopopravljalnica koles, na kateri bo mogoče napolniti zračnice, s pomočjo priloženih ključev zamenjati pnevmatiko in ob uporabi nekaj ostalih kosov orodja opraviti manjši servis na svojem kolesu in s tem povečati tako mobilnost kot tudi varnost v prometu.