Quantcast
Radio1_v_zivo


Kaj oblika nosu razkriva o tebi
Radio 1 priporoča | 6. 7. 2016 6:00
8 najbolj pogostih tipov nosov. Kateri je tvoj?
Ključne besede:     nos    karakter    oblika
Igralka Blake Lively si je operirala nos. Mar se ji je s tem spremenil tudi karakter?

Izraelski profesor Abraham Tamir je preučeval različne vrste nosov in prišel do zaključka, da obstaja 8 najbolj pogostih tipov. Vsak od njih pa ima prav posebne lastnosti, saj naj bi le ta razkrival človeški karakter.

 

 

1. Zavihan nos

 

 

Običajno je majhen in kratek, proti konici pa je malo zavihan navzgor. Poznan je pod imenom zavihan nos. Značilnosti takega nosu so, da so ljudje iznajdljivi in polni energije. So zabavni in kdaj pa kdaj malce agresivni, vendar jim tega nihče ne zameri, ker so zelo šarmantni. 

 

 

Ima ga pevka Lily Allen

 

 

2. Kljunasti nos

 

 

Ta nos spominja na ptičji kljun. Lastniki takega nosu so izredno samosvoji. Ne zanima jih, kaj si drugi ljudje mislijo o njih, saj se brigajo zase in za svoje delo. Za svoje cilje so pripravljeni garati.

 

 

Ima ga igralka Barbra Streisand.

 

 

3. Afriški nos

 


Ozek po dolžini, ampak zelo širok na koncu, zlasti pri nosnicah. Ljudje, ki imajo naravno tak nos, veljajo za strastne, kreativne, radovedne in optimistične in so izredno karizmatični. 

 

 

Ima ga igralec Will Smith

 

 

4. Grški nos

 

 

Je raven in na koncu špičast. Ime grški je dobil, ker ima večina antičnih kipov takšne nosove. Ljudje, ki imajo grški tip nosu, so veliki individualisti, deloholiki, so zelo neposredni in ne kažejo veliko čustev. Zelo so usmerjeni proti svojim ciljem.

 

 

Ima ga nogometaš Cesc Fabregas

 

 

5. Raven nos

 


Po vsej dolžini je raven, a v razmerju s celim obrazom tvori kot 45 stopinj. Kadar govorimo o ravnem nosu, mislimo na temperamentne in inteligentne ljudi z zelo močnim karakterjem.

 

 

 

Ima ga igralka Jennifer Aniston

 

 

6. Orlovski nos

 


Je zakrivljen skoraj po celotni dolžini, a vendar je ključna konica nosu, ki je zavita bolj navznoter. Podoben je rahlo grškemu, ampak se razlikuje, ker ima rahlo izboklinico še na sredini nosu. Imajo ga osebe, ki imajo velik vpliv na druge in zelo močan karakter.

 

 

Ima ga pevec Bono Vox iz skupine U2

 

 

7. Rimski nos

 

 

Je izbočen in zakrivljen od nosne kosti pa vse do vrha. Ljudje, ki ga imajo so zelo atraktivni, dominantni, šarmantni in v šali rečeno: Imajo ''nos'' za posel.

 

 

Ima ga igralec Adrien Brody

 

 

8. Božanski nos

 


Raven, simetričen z obeh strani in se pod pravim kotom prilega obrazu. Ima ga zelo malo ljudi. Tak nos velja za najbolj privlačnega. Lastniki takšnega nosu so čustveni in se borijo z različnimi emocijami v življenju. Imajo tudi malce problemov z odraščanjem, saj so po duši večni otroci.

 

 

 

Ima ga igralka Carey Mulligan

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del