Quantcast
Radio1_v_zivo


V Ljubljani kmalu Film pod zvezdami
| 1. 7. 2016 9:24
Na Ljubljanskem gradu 7. julija 2016 svoja vrata odpira letni kino Film pod zvezdami
Ključne besede:     Film pod zvezdami    Ljubljanski grad    Kinodvor
Letni kino na Ljubljanskem gradu

Film pod zvezdami, ki ga že osmič zapored pripravljata Kinodvor in Ljubljanski grad, bo letos odprl film slovenskega avtorja. Celovečerni igrano-dokumentarni prvenec Žige Virca Houston, imamo problem! je nastal v mednarodni koprodukciji, po svetovni premieri na letošnjem filmskem festivalu Tribeca pa bo pot uspešno nadaljeval v slovenskih kinematografih. Prav v času Filma pod zvezdami bo predvajan v tekmovalnem programu Vzhodno iz zahoda na enem najpomembnejših festivalov vzhodne Evrope - v Karlovih Varih.

Poleg izbora najodmevnejših filmov pretekle kinematografske sezone bo kar tretjina programa posvečena predpremieram – gre za največje število svežih filmskih naslovov na sporedu Filma pod zvezdami do zdaj, ki v Ljubljano prihajajo naravnost s prestižnih festivalov v Berlinu in Cannesu. Obiskovalci si bodo lahko ogledali presunljivo melodramo Pedra Almodóvarja, najnovejši dokumentarni projekt vrhovnega ameriškega provokatorja Michaela Moora, romantično komedijo Rebecce Miller, režijska prvenca Dona Cheadla in Jamesa Schamusa ter nova filma Thomasa Vinterberga in Matta Rossa; slednji je na letošnjem canskem festivalu prejel tudi nagrado za najboljšo režijo v sklopu Posebni pogled. Film pod zvezdami se bo zaključil s tradicionalno Vikendovo predpremiero: enigmatični in postavni supervohun Jason Bourne bo komaj 24 ur po severnoameriški premieri že na Ljubljanskem gradu!

Omenjene predpremierne projekcije bodo prepletene z izborom najodmevnejših filmov pretekle kinematografske sezone, ki ga sestavljajo nagrajenci lanskih festivalov v Berlinu (Taksi) in Cannesu (Jastog, Carol), zmagovalec lanskega Ljubljanskega filmskega festivala (Ovna), nominiranci in dobitniki oskarjev (V žarišču, Soba, Velika poteza), Kinodvorove uspešnice (Amy, Mladost), nova izvedba brezčasne animirane klasike (Knjiga o džungli) ter filmski spektakli in komedije, ki so kot narejene za ogled na prostem (Vojna zvezd: Sila se prebuja, Planet samskih, Prava fanta).

Filmi bodo na sporedu vsak dan ob 21.30. Predvajani bodo v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi; pri filmih, katerih jezik ni angleški, pa bodo podnapisi tudi v angleščini.

Cena vstopnice znaša 4,5 evra, za predpremiere 5,5 evra. Vstopnice so že v prodaji!

Program Filma pod zvezdami

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del