Quantcast
Radio1_v_zivo


6 stvari, ki jih tvoj fant NIKAKOR noče slišati
Radio 1 priporoča | 30. 6. 2016 14:06
Včasih se je treba močno ugrizniti v jezik
Ključne besede:     ženska    moški    odnos
Še malo, pa se bo potopil v svet tišine.

Nekatere stvari je bolje ohraniti zase. Ne glede na to, da je tvoj fant najbolj simpatičen moški na planetu, obstajajo stavki, ki jih nikakor ne želi slišati, še posebej ne od tebe, četudi vsebujejo zrno resnice. Obstaja nekaj besed, ki jih večina ženske (namerno ali nezavedno) kdaj pa kdaj izreče, čeprav predstavljajo garancijo za ognjevit prepir.   

1. ''Ti si mamin sinko''

Čeprav to drži za večino moških, si tega zares ne želi slišati od tebe. V nekaterih primerih so mu tudi všeč dobre lastnosti, ki si jih deliš z njegovo mamo. To je še dodatna katastrofa. Vsakdo je občutljiv glede omembe mame, sploh v tako tveganih kontekstih, in tudi on ni nikakršna izjema. Omembi matere v pogovoru z njim se torej izogibaj v širokem loku. To je namreč zelo uspešen poskus sabotaže odnosa.

2. ''Oh, ti tvoji prijatelji''

Ni važno, kako zelo je zatreskana v svojega fanta, večina žensk težko prenese dve stvari. Njegovo ljubezen do športa, še bolj pa tolpo prijateljev, s katerimi vandra po lokalih in drugih sumljivih lokacijah. Ne glede na to, da so povsem dostojni fantje, še vedno nerada slišiš, da z njimi nadvse uživa na pivu. Če pa to glasno izraziš, si se znašla na zelo spolzkem terenu. Dolgo poročeni ali sveže zaljubljeni, večina moških se res težko odpove prijateljem in osredotoči samo nate. 

3. ''Vedno si takšen''

Spomni se, da si se zaljubila vanj zaradi nekaterih dobrih lastnosti, ki jih premore. In ni šlo samo za videz. ''Prava ljubezen ni v tem, da ljubiš popolno osebo, ampak da se naučiš živeti z njenimi pomanjkljivostmi.'' Se spomniš tega stavka? Naslednjič, ko boš spet želela vzkipeti in omeniti njegov odnos, se zadrži, saj si boš tako prihranila veliko težav. Vzajemno spoštovanje pomaga obdržati razmerje v dobri kondiciji. 4. ''Morava se pogovoriti''

Oh, ne! Ne spet! Te tri besede bodo zagotovo pospešile njegov utrip. To za moškega namreč predstavlja težave v raju. Moški sovražijo dramo, in če se že moraš pogovoriti bodi taktna. Raje ga povabi na kavo in mu previdno odpri srce.

5. ''Moj bivši tega ni nikoli počel''

Brez primerjav, prosim! To je najbolj občutljiva tema, ki se ji je bolje izogniti. On že tako ali tako sovraži dejstvo, da si pred njim z nekom hodila. Če pa misliš bivšega vplesti v zoprne primerjave, je to toliko kot vojna! To bo zagotovo prizadelo njegov ego, za moškega pa zna to biti precej boleče. Bivši naj zato ostanejo bivši, če želiš dobro svojo zvezi. Za vsak odnos je pomembno, da ceniš drugega zaradi vsega, kar predstavlja, ne pa, da ga skušaš na vsak način spremeniti. To se bo vrnilo kot bumerang! Lahko da ti bo v tem primeru zabrusil: ''Zakaj pa se potem ne vrneš k njemu?'' Tega pa najbrž nočeš slišati ali narediti. Zato modro pretehtaj besede, preden spregovoriš kaj usodnega. 

6. ''Lasje so ti začeli izpadati''

Danes, ko mediji na vsakem koraku objavljajo popolne postave moških z gostimi lasmi, ki predstavljajo neprecenljiv lepotni okras, je to zelo delikaten stavek. Še posebej, če tvoj fant še ni v zrelih letih in ima večina njegovih vrstnikov še kolikor toliko urejene pričeske. Lahko si prepričana, da je to ena njegovih poglavitnih skrbi, zato je to zadnje opazka, ki jo želi slišati od tebe.