Quantcast
Radio1_v_zivo


Umor policista v Brežicah
| 29. 6. 2016 15:09
Z nožem ga je zabodel 22-letni nemški državljan
Ključne besede:     policist    Brežice    umor    neznanec    Žejno
Janez Ogulin, direktor PU Novo mesto
PRENESI DATOTEKO
o umoru brežiškega policista

Danes dopoldne so v vas Žejno v brežiški občini šli policisti zaradi klicev občanov, ki so jih obvestili, da se okrog njihovih hiš potika neznan moški. Žal se je službena pot enega od njih končala tragično – neznanec ga je z nožem zabodel v predel prsi. Kot je potrdila Alenka Drenik z novomeške Policijske uprave, so hudo poškodovanega 30-letnega policista reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico, kjer pa mu niso mogli rešiti življenja. Neznanec je po napadu zbežal in si v bližini z nožem sodil sam.

 

Identiteta napadalca še ni znana, ker je Žejno na območju zelene meje, je mogoče predvidevati, da gre za ilegalnega prebežnika. Sicer pa okoliščine tragičnega dogodka kriminalisti še preiskujejo, podrobnosti bodo pojasnili ob 16. uri, ko bosta izjavo podala namestnica generalnega direktorja policije Tatjana Bobnar in direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin.

 

Dopolnjeno:

 

Brežiškega policista Damira Golobiča je umoril 22-letni nemški državljan. Nekaj čez enajsto dopolne se je policijska patrulja že drugič odzvala na klice vaščanov Žejnega. Ti so policijo obvestili, da po vasi tava mlad fant, govori angleško in išče delo, je prve izsledke preiskave vidno pretresen razkril direktor novomeške Policijske uprave Janez Ogulin. Na poti na Žejno so policisti osumljenega našli na pol ležati oziroma sedeti za cesto. Policist Golobič je stopil do njega, da bi ga najbrž povprašal, kaj počne tam, koga išče, mu je slabo, vendar se je storilec na hitro obrnil in policsta zabodel. Kljub hitri pomoči je malo pred pol drugo uro 30-letni policist v brežiški bolnišnici umrl.

 

Strorilec se je nekaj sto metrov naprej še sam zabodel v srce in si tako sodil sam. Kako se je znašel v tem kraju, policija še preiskuje.

 

Ob tem tragičnem dogodku so policisti znova izpostavili, kako nevaren je njihov poklic in da bi vlada končno morala doumeti, da policist in vojak ne opravljata enakega dela kot zaposleni v javni upravi, ki so v pisarnah.  

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del