Quantcast
Radio1_v_zivo


24 malenkosti, ki jih počnejo srečni pari
Radio 1 priporoča | 3. 7. 2016 6:52
Kdaj si ga/jo nazadnje povabil/a na zmenek?
Ključne besede:     partnerstvo    sreča    ljubezen    zdolgočasenost    zveza    uspešnost
Primita v roke album in podoživita spomine

O vezah, partnerstvu je bilo napisano že veliko. A vendar je to še vedno tema, ki se tiče skoraj vsakega izmed nas in jo še vedno radi, hočeš nočeš, prebiramo in o njej debatiramo. Ne vemo v kakšnem razmerju si ti, ampak zagotovo ti bo teh nekaj nasvetov prišlo prav. Če drugega ne, boš znal pomagati prijatelju, ki ima smolo v vezah. 

 

1. Glejta se v oči 30 sekund


Ko si pogledata en drugemu v oči in si nekaj časa zreta brez besed, to pospeši bitje srca in vaju prevzame z različnimi vibracijami. Poskusita, morda vama uspe brez smeha.

 


2. Sprehodita se po neraziskanih ulicah

 

Sprehod zna biti zelo romantičen in hkrati pomirjujoč. Včasih se je celo dobrosprehoditi po neznanih ulicah in tako odkrivati še neraziskana območja.

 


3. Namesto večerje, raje na piknik

 


Klasična večerja, ko sedita za mizo ali celo pred televzijo zna biti včasih že malo dolgočasna. Zdaj v poletnem času si jo lahko privoščita zunaj, nekje v naravi. Vse kar potrebujeta je velikakošara dobrot in velika deka. Saj veš, ljubezen gre skozi želodec.

 


4. Pusti ji/mu posebno sporočilo

 


V torbi, na računalniku, v žepu jakne, ali kjerkoli drugje, le da ga bo tvoj partner zagovoto našel. Vsekakor ne pretiravaj z osladnostjo, ampak bodi kratek in jedrnat. Vrjemi, da ga/jo boš osrečila in polepšala dan.

 


5. Lotita se nekega hišnega projekta

 

S tem ne mislimo, da prebijeta vse stene ali najmanj prebelita celotno hišo. Hišni projekt je mišljen bolj kot nekaj, kar bosta počela skupaj in naredila hkrati še dobro delo. Recimo uredila kakšno polico, uredila albuma s slikami, itd. Nekaj kar vaju bo zabavalo in povezovalo, da dan preživita skupaj.

 


6. Ponovita najljubši zmenek

 

Verjetno ni bil samo eden, a vendar obstaja tisti, ki vama je bil nekako najljubši. Vrnita se v čas, ko sta se spoznavala, saj so tisti časi za vezo najboljši. Metuljčki v trebuhu, malce treme in predvsem tisto pričakovanje in hrepenenje po nečem novem. Ne razmišljajta preveč, ampak se le prepustita.

 


7. Pošljita si smešen sms

 


Smisel za humor ne sme manjkati v nobeni zvezi. Pomembno je, da znata en drugega nasmejati, saj vaju topotem še bolj poveže. Tekom dneva si pošljita kakšen smešen sms in si data s tem vedeti, da mislita en na drugega.

 

 

 

8. Zaplešita na vajino najljubšo pesem

 


Spomnita se pesmi, ki sta jo prvič skupaj poslušala, ali se nanjo družila, šla kam skupaj, morda se celo poročila. Zavrtita si jo in zaplešita. Naj vama ne bo nerodno.

 


9. Pojdita na okušanje vina, piva ali samo na tortico

 


Saj ne rabita iti ravno v vinsko klet in okušati najdražja vina, kar vaju bo stalo celo premoženje. Odprita si vino kar doma, nazdravita in uživajta. Ali pa odprita in srknita kozarec mrzle pive, ter si oglejta kakšen šport, ki zanima oba.

 


10. Presenetita se z darilom

 

Ne zapravljajta miljonov, da bi se osrečila. Materializem zagotovo ni nekaj, v čemer si bosta izkazala ljubezen. Že nakup čokolade ali šopka polepša dan.

 

 


11. Držita se za roke, ko se sprehajata


Če skočita le do trgovine, ni potrebno, da se za tistih nekaj metrov držita kot klopa. Ko pa bosta šla na kakšen dopust ali kar tako čez mesto, pa le primita za roke ali se preprosto objemita.

 


12. Komplimentov ni nikoli preveč

 


Povejta ali pošljita si kakšen kompliment. Deset komplimentov na dan, odžene komplekse stran.

 


13. Filmska romantika

 


Prižgita sveče, predvajajta romantično glasbo in se prepustita užitkom. Res, da morda zveni preveč filmsko, ampak romantika ni škodila še nobenemu. 

 


14. Sončni zahod ali vzhod

 

Preprosto vredno vsakega ogleda in preživljanja v dvoje.

 


15. Naredita nekaj za zdravje

 


Skupaj kolesarita, tecita, pojdita v hribe, ali preprosto telovadita. Šport je dober za psihično in fizično počutje.

Spodbujajta en drugega in se motivirajta. 

 

 

 

 

16. Na kosilo med tednom

 

Pojdita v vajino najljubšo restavracijo in se prepustita razvajanju po koncu službe. Pogovarjajta se o vsakdanjih stvareh in predvsem je pomembno, da se poslušata in si ne skačete v besedo.

 


17. Glejta stare slike

 


V roke vzemita album in preglejta stare slike v začetkih vajine veze. Nostalgija, ki vaju bo popeljala nazaj v tiste čase, ko sta se spoznavala, vzbuja prijetno počutje in odnaša stran slabo voljo.

 


18. Igra iz otroštva

 


Igrajta se kakšno zanimivo igro iz otroštva. Morda se sliši neumno, vendar zna biti zelo zabavno. Karte, človek ne jezi se, ali pa morda celo gumitvist?

 


19. Preberita dobro knjigo

 


Preberita kakšno dobro knjigo in se nato pogovorita o njej. Namesto televizije pred spanjem, se raje pogovarjajta.

 


20. Delita si nežnost čez cel dan

 


Zjutraj preden gresta v službo, zvečer ko se zopet vidita. Objemi, poljubi, nežnosti ali kaj več, tega ni nikoli preveč.

 


21. Z avtom v neznano

 


Vsedita se v avto in pojdita na krajši izlet. V kraje, kjer še nista bila ali pa morda v kraj, kjer sta se nekoč imela lepo.

 


22. Oglejta si zanimiv dokumentarec

 


Nekaj kar še noben od vaju ni videl in se ne bosta ravno dolgočasila ali razmišljala kaj bi raje pojedla v tisti uri.

 


23. Proslavita uspeh tedna

 


Ni važno za kakšen uspeh gre. Lahko je velik, majhen ali popolnoma brezvezen. Vsak dan se je treba veseliti nečesa in če si brez razloga naredimo slavje še toliko bolje. Tako bosta še bolj povezana in videla, da znata preživeti skupaj časa tudi brez razloga.

 


24. Pojdita ven - vsak s svojo družbo

 


Zelo pomembno je, da znata preživljati čas tudi, ko sta narazen. Da imata čas za svoje prijatelje in z njimi preživita kvalitetno, brez da bi bila skupaj.

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del