Quantcast
Radio1_v_zivo


''Milanu bom dala kolajno, da je tako dolgo zdržal z mano''
Boštjan Romih | 26. 6. 2016 10:10
Štefka Kučan na zajtrku pri Boštjanu Romihu
Ključne besede:     Zajtrk z zvezdami    Štefka Kučan    Boštjan Romih    prva dama RS
Štefka Kučan

Štefka je bila od nekdaj preprosta in taka je ostala do danes
PRENESI DATOTEKO
Zajtrk z zvezdami

Ker je bil včeraj ravno dan državnosti, je Boštjan Romih v nedeljski oddaji gostil prav posebno gostjo - prvo damo republike Slovenije Štefko Kučan.

 

Štefka je mladost preživela v Šmartnem pri Slovenj Gradcu. In ker se je ravno zaključilo šolsko leto, sta z Boštjanom načela tudi to temo. Sama ima na šolske dni lepe spomine. Eden izmed teh je tudi ta, da ji je oče za odlični uspeh v prvem razredu, podaril drevo, da bi s tem znala ceniti in se zavedati pomen dediščine.

Ko je odrasla je odšla v Ljubljano in med študijem spoznala soproga Milana Kučana, nekdanjega predsednika republike Slovenije in z njim ostala vse do danes. V letu 2014 sta praznovala že 50. letnico zakona. Zaupala nam je tudi, kako sta jo praznovala in s čim so ju presnetili otroci.

 

Štefka kot prva dama samostojne Slovenije, je bila od nekdaj izredno ljudski človek. Bila je izvrstna gostiteljica, olikana na vsakem koraku, temperamentnega duha, ter je dolga leta dosegala svojevrsten slog, vestno opravljala naloge in bila iskrena borka za dobro vseh ljudi. 

Sama je mnenja, da ji je šlo druženje s prvimi damami, zelo dobro, saj je bila vedno taka kot je in se ni nikoli pretvarjala. Vzvišenosti ni poznala, zato so jo imeli radi in jo imajo še danes.

In ravno s to preprostostjo se je zapisala v srca Slovencev.

Na zajtrku nam je še povedala, da je sicer bolj nočni človek, ki ljubi knjige,  a vendar ima rada tudi jutra. Kajti jutro je tisto, ki te potegne v življenje in po jutru se dan pozna. 

 

Z Milanom imata tudi hišne ljubljenčke - mačke, ki jih rada pocrkljata in nato skupaj spijeta kavo. 

 

 

 

Fotogalerija: Štefka Kučan na zajtrku pri Boštjanu Romihu (6 slik)

Oglejte si galerijo slik
Štefka Kučan

 

 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del