Quantcast
Radio1_v_zivo


Popotniki so odločili: To so najlepše plaže na svetu!
Radio 1 priporoča | 24. 6. 2016 12:41
Na seznamu se je znašla tudi sosednja Hrvaška
Ključne besede:     najlepše plaže    plaže    malta    hawaii    malezija    zlatni rat    avstralija    brazilija    costa rica    fiji    južna afrika    jamajka    grčija
Ena najlepših plaž na svetu.

1. Avstralija

 

Veliko Britancev, ki se odpravljajo na plaže v tej deželi, bodo zagotovo obiskali plažo Bondi, v Sidneyu. Priljubljena je za surferje, na plaži Bondi Beach pa je tudi veliko dogajanja; ogledaš si lahko ulične umetnosti in razne promenade.

 

 

 

2. Brazilija 

 

Britanski turisti, ki potujejo v Južno Ameriko na počitnice, radi obiščejo Rio de Janeiro in priljubljeno plažo Ipanema, še posebej zvečer, ker lahko ujamejo sončni zahod za Sugar Loaf goro.

 

 

 

3. Costa Rica

 

Srednja Amerika ima veliko osupljivih plaž, kot na primer Playa Manuel Antonio. Plaža je del nacionalnega parka, zato je veliko gozdov v ozadju. Čeprav je zelo obljudena, kljub temu lahko na njej najdeš mir in tišino.

 

 

 

4. Zlatni rat

 

Zlatni rat na Braču, ki je tudi nam zelo blizu, je ena najlepših plaž v Evropi in celo na svetu. Obiskovalci se lahko tukaj kopajo v transparentno modri vodi s pogledom na hribe.

 

 

 

5. Fiji

 

Plaža na Fijiju je idealna, če iščeš idiličen pobeg. 

 

 

 

6. Hawaii

 

Tale tropska ameriška državica vabi s svojimi peščenimi plažami. Obiskovalci lahko uživajo v peščenih plažah in sinje modrem morju, ki je navadno preplavljeno s surferji, še posebej na Waikiki plaži, na otoku Oahu.

 

 

 

7. Malezija

 

Tole obmorsko državico v Jugovzhodni Aziji turisti radi obiščejo tudi zaradi plaže Langkawi.

 

 

 

8. Malta

 

Tale majcena evropska državica, ki leži med Italijo in Afriko, ima popolne plaže. Večina turistov in popotnikov obišče Mellieha plažo, na severu otoka.

 

 

 

9. Republika Južna Afrika

 

Tale afriška država ima čudovito naravo in še bolj čudovite plaže, kot na primer Camps Bay v Cape Townu, kjer se lahko sončiš in opazuješ gorovje Table Mountain v ozadju.

 

 

 

10. Barbados


To so preprosto popolne plaže s prozorno modro vodo in mehkim belim peskom. Tale plaža v mestu Oistins ima vse, kar potrebuješ za rajski oddih.

 

 

 

11. Jamajka

 

Plaža Seven Mile je z razlogom ena najbolj priljubljenih plaž na svetu. Turkizno modro morje, ki jo obdaja in visoke palme vabijo popotnike s celega sveta. 

 

 

 

12. Mehika

 

Mehika ima kar nekaj spektakularnih plaž, vendar pa je plaža Tulum ena najbolj priljubljenih plaž, obstaja velika verjetnost da najdeš tudi kakšen ostanek Majevske civilizacije.

 

 

 

13. Grčija

 

Grčija ima plaže za vse okuse. Tiste z malo večjimi kamenčki ali pa peščene. Plaža Navagio na Zakynthosu je unikatna, saj na njej počiva ostanek potopljene ladje.

 

 

 

Še nekaj najlepših EVROPSKIH plaž:

 

1. Kokkari plaža, Samori otoki, Grčija

 

 

 

2. Santa Maria Del Isolla, Italija

 

 

 

3. Plaža Apela, Karpati

 

 

 

4. Plaža Armacao de Pera, Portugalska

 

 

 

5. Lefkada, Grčija

 

 

 

6. Calla Aciarino, otok Lavezzi, Korzika

 

 

 

7. Otok Berlanda, Portugalska

 

 

 

8. Tossa del Mar, Costa Brava, Španija

 


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del