Radio1_v_zivo


9 znakov, da je jezna nate
Radio 1 priporoča | 23. 6. 2016 15:37
Ko veš, da so šle stvari močno narobe
Ključne besede:     jeza    ženska    moški

Obstajajo jasni znaki, ki kažejo, da si ga nekje polomil, zdaj pa ona to izraža na različne načine, od katerih nobeden ni prav prijeten. 

1. Njeni odgovori so kratki

Običajno so njeni odgovori podobni krajšim novelam, v zadnjih dneh pa so hladni in odsekani. V nekaterih primerih vsebujejo eno samo besedo – ne. Če se ženska noče spuščati v podrobnosti, se ne bo, še posebej, če je vznemirjena. Če dobivaš le kratke ali enobesedne odgovore, so na obzorju večji problemi. 

2. Odgovarja z zamikom, če sploh

Za žensko, ki nenehno preverja telefon, si vzame nenavadno dolgo časa za odgovor na tvoje klice ali sporočila. To je zato, ker nikakor ne želi odgovoriti, toda ker noče biti nespoštljiva, kot si bil ti v preteklosti, odgovori zgolj iz vljudnosti. Le svoj čas si mora vzeti. Verjetno se prvih nekaj minut grize v jezik in zadržuje, da ne bi povedala, kaj si res misli. 

3. Ne nadaljuje pogovora

Ženske vedno želijo doreči stvari, pa naj bo to večerja, ali pogovor o pomenu pop kulture. Če si ti nenadoma tisti, ki skrbi, da pogovor teče, pomeni, da se noče pogovarjati s tabo. Še posebej bodi pozoren, če se s tabo noče pogovarjati prav o ničemer. 

4. ''Srečna'' je na drugačen način

Dovolj dolgo sta skupaj, da veš, kdaj je srečna, ali prijetno vznemirjena zaradi vikend izleta, zmenka … V zadnjem času pa to izraža na malce drugačen način, malce preveč poudarjeno in malce sarkastično. S tem signalizira, da ni prav nič zadovoljna z določenimi stvarmi v razmerju. Ugotovila je, da običajni načini izražanja nezadovoljstva niso uspešni, zato je ubrala drugačno strategijo.

   

5. Ne izraža naklonjenosti

Ženske so običajno tiste, ki bolj iščejo fizični stik. Ni minil dan, da ne bi našla načina, kako bi bila deležna čim več tvoje fizične bližine, s čimer je izražala svojo naklonjenost. Zdaj pa njen dotik nenadoma pogrešaš. Če je minilo več kot 24 ur, potem je vsekakor jezna.

6. Ne zanima je tvoje mnenje

Ker te ima rada, pozna tvoje potrebe skoraj tako dobro, kot svoje. Ve, katero hrano obožuješ, kakšni filmi so ti všeč, kakšne trdote mora biti zobna ščetka … Če je čas za večerjo in petkov film, ona pa postreže s kitajsko hrano, po kateri ti je vedno slabo, ni pozabljiva. Le tvoji občutki je ta trenutek prav nič ne zanimajo. 

7. Iz muhe dela slona

Če je nenadoma eksplodirala zaradi ''neznatnega'' razloga, si ga verjetno polomil večkrat zapored, zdaj pa jo je dokončno iztirila malenkost, ki z izvirnim konfliktom nima kaj dosti skupnega. Če te torej nažira, ker si pozabil odnesti odpadke, je v ozadju nekaj večjega. 

8. Kliče te po imenu

Običajno te kliče z ljubkovalnimi vzdevki in se sploh ne spomniš, kdaj si iz njenih ust zadnjič slišal svoje ime. Zdaj pa ga uporablja zadnjih nekaj dni in zveni zelo tuje. Sploh brez prisrčnih pridevnikov, ki si jih bil vajen. 

9. Njen odgovor je ''me ne zanima''

To so tri besede, ki jih noben moški ne želi slišati. Če jo vprašaš po mnenju in odgovori, da ''je ne zanima'', to pomeni, da jo seveda zanima, a ji ni do pogovora s tabo. Ker je jezna. Toda lahko si prepričan, da boš kljub njeni trenutni brezbrižnosti prej ali slej lišal precej ''zanimivega'', ti pa lahko upaš, da gre za rešljivo zadevo. Če pa je res nič več ne zanima, potem se zelo potrudi, da izveš razlog, ker je od tega lahko odvisna tvoja zveza.