Quantcast
Radio1_v_zivo


Premier v Mariboru
| 26. 5. 2010 14:21
Za arbitražo in načrte Pošte
Ključne besede:     Pahor    arbitraža    Kresal    pošta
Pahor
Pahorja so sprejeli predstavniki mariborskih socialnih demokratov.

Borut Pahor, predsednik vlade RS
PRENESI DATOTEKO
Pahor pravi, da Maribor ni zapostavljen.

Predsednik vlade Borut Pahor se je včeraj mudil v Mariboru. Pozno popoldan se je najprej udeležil javne tribune Socialnih demokratov, Zaresa, Liberalne demokracije in Desusa v podporo arbitražnemu sporazumu. Poleg njega sta barve vlade zastopala še Katarina Kresal in Gregor Golobič. Eden za drugim je 'vladni trio' zatrjeval, da je arbitražni sporazum dober, naknadni zakonodajni referendum pa eden pomembnejših v zgodovini samostojne Slovenije.

V večernih urah se je Pahor oglasil še v poštno-logističnem centru na Teznu. Sprejelo ga je poslovodstvo družbe v državni lasti. V okviru ogleda centra pa je premier tudi nagovoril tamkaj zaposlene. V kratki izjavi za javnost pa poudaril, da podpira visokopotezne načrte Pošte Slovenije, tudi glede morebitnega najema mariborskega letališča.

Posebej za naš Radio je komentiral tudi pobudo Auerjeve Liste za pravičnost in razvoj, ki v teh dneh zbira podpise v podporo morebitnega zakona o razvoju Maribora, ki ga, tako Borut Pahor, ne potrebujemo. Mesto je po njegovo že naredilo določen razvojni preskok.