LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Sobotna sladica: Sladoledni poletni sendviči s piškotom

Sendvič, ki ga nisi vajen. Za najbolj sladoledno poletje!
Ključne besede: poletje, sladoled, okusno, video, sladica
Do poletja te ločijo še točno trije dnevi in prav je, da si jih posladkaš še pred tem. Zate smo pripravili recept, ki te ne bo pustil ravnodušnega. Preprost, z malo sestavinami, za še tako zbirčna usta.   Ni lepšega kot to, da si privoščiš en orng sendvič, tokrat popolnoma drugačnih okusov, kot si jih vajen ob besedi ''sendvič''. V mislih imamo sladoled, piškot, pa čokoladne koščke...mmm, nam se cedijo sline že ob branju.   Mikavno, kaj? Ne čakaj! Primi recept v roke in začni svoje sladoledno poletje zdaj!       Sestavine:   - 2 kocki masla, ki ga stopiš - 1 skodelica rjavega sladkorja - 3/4 skodelice belega sladkorja - 1 skodelica mleka - 1 žlica vanilijevga ekstrata - 1 ali 2 skodelice moke ( vidiš kako se masa gosti ) - ščepec soli - 1 skodelica ali 2 mini čokoladnih kroglic, bonbončkov ( npr. smarties ) - 1  banjico vaniljevga sladoleda ( lahko tudi kakšnega po lastni izbiri )     Navodila:   1. KORAK:   V veliko skledo dodaj rjav in bel sladkor, čez prelij stopljeno maslo in vse skupaj dobro zmešaj. Dodaj mleko in žlico vanilijevga ekstrata, ter zopet malo premešaj, da se sestavine pomešajo med sabo. Nato dodaj moko in če se ti masa ne zdi dovolj gosta, dodaj še malo moke ( po občutku ). Zmes ne pride čisto gladka, ampak bolj kepasta in gosta - kar je popolnoma pravilno.   2. KORAK:   Zatem dodaj čokoladne kroglice ali kakšne mini bonbončke, ter spet vse premešaj.   3. KORAK:   Pripravi pekač in nanj položi pek papir. Zmes razporedi po celem pekaču. Pomagaj si z roko ali kar s pladnjem ( kot vidiš na posnetku ). Ko si zmes razporedil po celem pekaču in je ravna, čez položi še en pek papir.   4. KORAK:   Vse skupaj nato položi za 2 uri v zmrzovalnik.   5. KORAK:   Ko masa zmrzne, jo prereži na pol. Na spodnjo stran razporedi kepice sladoleda in jih malce razmaži. ( ne šparaj s sladoledom ) Drugo polovico položi na razmazan sladoled in vse skupaj zopet spravi v zmrzovalnik. Tokrat za 4 ure ali pusti čez noč.   6. KORAK:   Ko določen čas mine, jih vzameš iz zmrzovalnika in vse skupaj razrežeš na poljubne kocke. Bolje, da so malo večje, da jih je lažje jesti, pa dober tek!