Quantcast
Radio1_v_zivo


BRAVO: Anže Kopitar postal kapetan Kraljev
Radio 1 priporoča | 17. 6. 2016 9:54
Velika čast za ''Kopija'' in slovenski šport
Ključne besede:     Anže Kopitar    NHL    kapetan    Los Angeles Kings    Stmleyjev pokal    Dustin Brown    Wayne Gretzky
Anže Kopitar ob zmagoslavju.

Najboljši slovenski hokejist vseh časov, Anže Kopitar, je bil deležen nove časti. Postal je namreč kapetan moštva Los Angeles Kings, pri katerem v ligi NHL vstopa v enajsto leto igranja. Kopitar je bil sicer od leta 2008 pomožni kapetan, kapetanski trak pa je prevzel od moštvenega kolega Dustina Browna, ki je bil doslej najdlje na tem položaju. Za kako prestižno funkcijo gre, pove tudi podatek, da je bil na čelu Kingsov sedem let sam veliki Wayne Gretzky, največji mož ledenih ploskev vseh časov. 

Hrušičan je že od začetka zvest Kraljem, ki so ga kot enajstega izbrali v prvem krogu drafta leta 2005. Z moštvom je kot zmagovalec najmočnejše lige na svetu osvojil dva Stanleyjeva pokala, vedno znova pa navdušuje z odličnimi predstavami, saj je najboljši strelec ekipe že devet let zapored. Zato ne preseneča, da so mu ponudili podaljšanje pogodbe kar do leta 2024. Je tudi šesti na lestvici najboljših strelcev moštva s 684 točkami (243-44=684), ki jih je dosegel v 764 tekmah regularnega dela sezone. V končnici pa je še višje, na tretjem mestu, s 64 točkami (20-44=64) iz 75 tekem. 

Moštvo potrebuje osvežitev

Brownovi navijači nad Kopitarjevim imenovanjem niso najbolj navdušeni, vendar se je vodstvo kluba odločilo za menjavo, ker je Brown začel popuščati in ni več prikazoval svojih najboljših iger. V zadnjih dveh letih so se Kralji le enkrat prebili v končnico, pa še takrat izpadli v prvem krogu, eden od razlogov pa naj bi bile prav blede predstave zdaj že nekdanjega kapetana, katerega prihodnost v ekipi je vprašljiva.

Kopitar, ki je na Radiu 1 gostoval tudi v Zajtrku z zvezdami, bo C na prsih zagotovo dostojno nosil, gre pa za nov izjemen dosežek 28-letnika in slovenskega športa.