Quantcast
Radio1_v_zivo


SRAMOTA: Video, zaradi katerega je Planica izgubila 11:2 proti Nemčiji
Radio 1 priporoča | 16. 6. 2016 12:19
Je amaterska video predstavitev Sloveniji odnesla možnost organizacije SP v nordijskih disciplinah?
Ključne besede:     planica    predstavitev    promocija    slovenija    svetovno prvenstvo    skoki
Sramotna promocija Planice

Si že opazil sramotni predstavitveni video Planice, ki kroži po družbenih omrežjih in daje občutek, kot da dobro plačani funkcionarji in multimedijski strokovnjaki nimajo pojma, kako se stvarem streže. Sploh, ko gre za tako pomembno stvar, kot je organizacija svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah leta 2021! 

Na Radiu 1 smo sicer 14-minutni predstavitveni video konkretno pokrajšali, da smo ujeli najboljše izseke in vrhunce te sramotne predstavitve Planice, ki nam nikakor ne more biti v ponos. 


Spomnimo:

Planica je na 50. kongresu Mednarodne smučarske zveze (Fis) v mehiškem Cancunu znova, še tretjič, ostala brez svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah, ki ga je želela organizirati leta 2021. V medijih in na spletu so se hitro pojavili komentarji, da je k temu veliko pripomogla amaterska video predstavitev, ki je bila po mnenju najbolj razočaranih kritikov zgolj na ravni osnovnošolskega izdelka.

Mnoge je zmotila okorna izgovorjava angleškega jezika znanih in manj znanih obrazov, ki so se pojavili v videu, pa tudi sama dramaturgija predstavitve. Vidimo lahko recimo premiera Mira Cerarja, ki se sklicuje tudi na to, da je sin olimpijskega zmagovalca, vendar v njegovem nastopu ni zaslediti zmagoslavnega olimpijskega žara.

Veliko nastopajočih, ki so to sicer naredili s srcem, niso pa profesionalci iz PR posla, in nekaj atraktivnih posnetkov iz zgodovine in narave, je koncept, ki v primerjavi s predstavitvijo zmagovalnega Oberstdorfa deluje precej manj moderno. Čeprav bi bilo lahko glede na naravne danosti in z drugačnim pristopom tudi obratno.    

Za primerjavo: Kako je izgledala predstavitev OberstdorfaKako zabavni so bili mariačiji, ki so na koncu v mehiškem slogu zabrenkali Planico, je seveda stvar okusa. Nekateri prisegajo na avtentičnost, drugi na mešanje kultur.

 

Planica bo sicer v tolažbo gostila svetovno prvenstvo v poletih leta 2020, vendar je še enkrat ostala brez glavne nagrade.

 

Čeprav smo za vas pripravili le najboljše izseke promocijskega videa, pa si lahko celoten posnetek ogledaš TUKAJ. 


 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del