Quantcast
Radio1_v_zivo


''Gospod Alkohol? Bi se midva danes družila?''
Radio 1 priporoča | 17. 6. 2016 15:09
12 stvari, ki ti jih je na nek način oproščenih, ko si pijan/a
Ključne besede:     pijanost    alkohol    zabava    
Ko odpovejo vse zavore

Dobra družba, prijetna glasba in nekaj kapljic dobrega žlahtnega vina. Takšen scenarij bi bil popolen, če bi ga znal/a prebrati in ga na koncu tudi odigrati. A vendar je zgodba čisto drugačna, kadar je posredi alkohol, ki zamegli razum.

 

 

1. Ne vračaš klicev in ne odpisuješ sms-ov

 

Ljudem gre strašno na živce, kadar te kličejo ali pošiljajo sms-e, ti pa jih ignoriraš. Najhuje pa je to, da mine dan ali dva, ti pa jih ne pokličeš nazaj. Razumljivo je, da tisti večer, ko si bil pijan nisi vedel zase, kaj šele za to, da bi nekomu odgovarjal na njegova sporočila. Povsem razumljivo.

 

2. Si zaželiš jesti kebab

 

''Hej, gremo na kebab!''  Tradicionalen stavek vseh, ki so daleč od besede ''treznost''.

 

3. Pred spanjem si ne odstraniš ličil

 

Seveda si vsak večer odstraniš iz obraza ličila, ampak ko imaš v sebi nekaj kozarcev alkohola, je to misija nemogoče. Obraz skupaj s celotno fasado make - upa, zariješ v blazino in takoj zaspiš. Zjutraj se sprašuješ zakaj je blazina umazana.

 

4. Vsem povedati, kako zelo jih imaš rad/a

 

Začnejo te prevzemati čustva in želiš, vsem povedati kako jih imaš rad/a in kako si vesel/a, da so del tvojega življenja. Večkrat ponoviš eno in isto, ter se jih dotikaš in objemaš, da ne bodo zaznali, da morda ne govoriš resnice, kljub temu, da se ti potiho posmehujejo.

 

 

 

5. Objavljanje neprimernih stvari na spletnem omrežju

 

Si pod pravo dozo opojnosti in ti je čisto vseeno, kaj si javnost misli o tebi. Objaviš, ne da bi dvakrat premislil in nato ponavadi obžaluješ.

Komentar, ki ga dobiš pod svojo neumno objavo pa je ponavadi:'' Ej, a si v redu?!?''

 

6. Naročanje neumnosti preko spletnih trgovin

 

Po nekaj dnevih, ki minejo od tiste prekrokane noči, se ne čudi, če te bo poštar presenetil s kakšnim paketom. Ja, po nekaj kozarcih vina, se ti je zdelo da nimaš nič in potrebuješ vse. Tudi tista luškana blazina za v posteljo, je bila v tistem momentu tako zelo pomembna.

 

7. Poljubiti nekoga, ki te odbija

 

Ko te vodi srce, odneha razum. V tistem momentu velika napaka, ki se zdi  dobra ideja. Pred tabo se pojavi n(e)privlačni moški/ženska in ti poleg razuma, odpove tudi vid in možgani. Obžaluješ naslednji dan.

 

8. Pisanje neprimernih sporočil

 

Ko ne znaš napisati niti ene normalne besede, kaj šele, da bi ti uspelo oblikovati stavek.  Večni optimist, ni kaj. Nato iščeš izgovore, kot so: ''Spet se mi je odklenil telefon ali pa mi ga je nekdo vzel tisti čas.'' 

 

9. Sklepanje prijateljstva na stranišču

 

Nemudoma se zapleteš v pogovor z dekletom, ki si ravno popravlja ličilo pred ogledalom. Obe najdeta skupni jezik, ki se mu reče - alkohol. Debatirata o stvareh, ki nimajo ne repa ne glave, a vendar izgleda kot, da se poznata že več let. Znano? Seveda, saj iz tebe govori alkohol in drugi dan ne boš o tem vedela nič.

 

 

 

 

10. Spanje v oblačilih

 

Kot pri odstranjevanju ličil, je pri oblekah podobna zgodba. Ni šans, da bi se lahko slekel/a, medtem ko imaš v krvi par kozarcev alkohola in ti postane slabo, le že če bi si skušal/a sleči majico. 

 

11. Izvajanje gimnastičnih poz

 

Naenkrat se počutiš lahek/a kot peresce. Tvoje telo postaja tako zelo mehko,  da bi lahko naredil/a špago, preval in premet. Če se ti zahoče telovadbe v pijanem stanju, preveri, da nisi na robu prepada, da imaš vsaj neko mehko blazino ali preprosto, se poskušaš upreti temu.

 

12. Dremanje v lokalu

 

Doza alkohola je bila že kar precej močna in tvoje oči naenkrat postanejo tako zelo težke, da se odločiš malo zadremati. Tisti 2 minuti, da se malo odpočiješ in zabava bo stekla naprej. Ja, res zabava steče naprej, ampak brez tebe, zjutraj pa na svoj telefon dobiš le sliko, med tem ko si spal in ti je čeljust visela skoraj do gležnejv.