Quantcast
Radio1_v_zivo


9 napak, ki jih moški počnejo pri osvajanju
Radio 1 priporoča | 18. 6. 2016 14:06
Govoriš le o sebi, posvečaš se njeni prijateljici, nisi izviren …
Ključne besede:     moški    ženska    napake    prijateljice
Dvorjenje je polno pasti.

Nekateri moški mislijo, da so rojeni osvajalci ženskih src in rečejo, kar jim pade na pamet. Drugi so bolj previdni in uporabljajo ''preverjene'' stavke. Hitro pa se lahko prikrade napaka, ki bo pokopala upe na še en zmenek. Preveri, katere so. In še generalno pravilo – če vzpostavlja očesni stik in je prijazna, naredi korak naprej in jo povabi ven. Če pa se izogiba pogledu in odrezano odgovarja, potem poišči srečo drugje.   

Priložnost iščeš na napačnih mestih

Nima smisla načenjati pogovora, če je situacija že sama po sebi neustrezna. Potem si se že vnaprej obsodil na neuspeh. Takšen primer je recimo fitnes (večina moških je zagotovo nasprotnega mnenja) – testosteron je na vrhuncu, počutiš se v formi in skušnjavi, da bi ogovoril tisto čedno dekle na veslaču, se težko upreš. V resnici pa si si precej otežil zadevo. Če vadi, je verjetno zatopljena v svoje početje, in kar je pomembneje, je tudi precej preznojena. Pogovor z neznancem bo zato nizko na listi njenih prioritet. Bolje se je držati barov, ko se ženske v svoji koži počutijo najbolje in so bolj odprte za spoznavanje. Primerne priložnosti so tudi interesne skupine, prijatelji prijateljev, razni tečaji … Lahko pa seveda gradiš na prijateljstvu, ki se bo morda razvilo v kaj globljega (če to iščeš). 

Domnevaš, da je ''na voljo''

Zabavno je iti ven, plesati in spiti kakšno pijačo. Mogoče nočeš slišati, toda to so velikokrat tudi najpogostejši razlogi za večerno žensko druženje. Včasih bodo vesele, če te bodo lahko vključile v družbo, možno pa je, da vse ne bodo navdušene nad tujcem, kadar se želijo zgolj kratkočasiti s prijateljicami. Potem je najbolje, da se posloviš in nadaljuješ noč po svoje. Uporabljaš obrabljene fraze

Nič ni bolj nezanimivo in odbijajoče kot moški, ki že na začetku uporablja zlajnane stavke. To kaže na pomanjkanje samozavesti in domišljije. Pa tudi na to, da potrebuje nasvete drugih, kaj reči in kako se obnašati. Kakorkoli, preprost pozdrav je boljši kot dvomljivo ogovarjanje.    

Govoriš le o sebi


Če moraš ves čas govoriti, kako izjemen si, potem verjetno nisi. Je dolgočasno in deluješ nezanimivo ter negotovo. Podobno velja za situacije, ko ji ne postaviš niti enega samega vprašanja. Če ji naročaš le pijačo za pijačo in molčiš, to ni preveč impresivno. Prav tako tarnanje, pod kakšnim pritiskom si v službi, ali pa jadikovanje, da ne moreš piti toliko, kot običajno, ker treniraš za maraton (in potem zavihaš rokave na mišicah). Moški, ki mora takoj položiti vse karte na mizo, da bi bil zanimiv, hitro postane dolgočasen. Sicer pa, govorijo dejanja in ne besede.  

Predolgo se pogovarjaš z njeno prijateljico

Ženska, ki te zanima, naj bo tista, s katero se ukvarjaš. Če boš ves čas in energijo porabil za njeno prijateljico (mogoče si preveč nervozen, da bi se pogovarjal z njo), bo mislila, da te ne zanima in ti ne bo namenila niti pogleda več. To pa je strel v lastno koleno. Prav tako moraš vedeti, da je težko kaj bolj žaljivo za žensko kot to, da ji namenjaš pozornost le zaradi tega, ker bi se rad približal njeni prijateljici. Lahko verjameš, da te bo pozneje opravljala na vse pretege.    Preveč posegaš v osebni prostor

Intimen prostor mora ostati intimen. Kako daleč lahko greš, je odvisno od situacije. Če si v supermarketu, ostani na razdalji, ki je primerna za tujce. Če si v baru in je vsakdo spil že nekaj požirkov, potem se lahko primakneš malo bliže. A ne tako blizu, da bo lahko čutila tvoj vroč zadah. Generalno pravilo je – ne glede na to, ali jo še spoznavaš, ali pa se ti zdi, da si že na poti med rjuhe – oponašaj njene kretnje. Tako ne bo zadrege zaradi napačnega razumevanja neverbalnih sporočil.

Ne preveriš, ali je samska

Zagotovo si ne želiš po dvajsetih minutah pogovora ugotoviti, da hodi z drugim. Čim prej ugotovi, ali je samska. Če ni, pojdi naprej. Ženski se lahko zdi nevljudno, da bi ti sama povedala, kakšno je stanje. Je pa tudi kočljivo. (''Oprosti, ampak poročena sem …'' ''Res? Hotel sem ti samo povedati, da imaš ajvar na obrazu …). Pa  še nekaj je treba omeniti. Vsaki tu in tam prija pozornost in bo rada malce poflirtala za ljubo zdravje. Zato prevzemi to na svoja pleča in ugotovi, kaj je na stvari. 

Pozoren si na napačne stvari

Pogosto se moški preveč osredotoči na žensko reakcijo nanj, namesto na pogovor. Če preveč razmišljaš, kaj naj bi rekel in kje naj bi bile tvoje roke (v žepih, pri strani …), bo vedela. In postalo bo mučno. Če že kaj, poskušaj navezati stik, kot da bi začel pogovor z dobrim prijateljem – bodi nenarejen, dober poslušalec in ji pusti govoriti. Če bo uspelo, te čaka zmenek, če ne, kaj lahko izgubiš?

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del