Quantcast
Radio1_v_zivo


Dešifriraj njegove SMS-e
Radio 1 priporoča | 13. 6. 2016 6:04
Kaj njegova sporočila v resnici pomenijo?
Ključne besede:     sms    sporočila    moški    ženska    telefon
Kaj je zares mislil?

Fantje so morda preprosti in neposredni, toda njihova sms sporočila so lahko pravo minsko polje za komunikacijo. Je napisal, kar tudi misli? Zakaj je nenadoma tako hladen? Zakaj me ni ničesar vprašal? Seznam je neskončen. Kaj se torej pravzaprav dogaja? Dešifrirali smo nekaj pogostih sporočil.

Neobvezujoče sporočilo: ''Res sem zaposlen ta teden, a sva na vezi.''

Kaj se dogaja? Če si moškemu všeč, se bo potrudil in te peljal na zmenek na prav določen večer. Če pa se želi zgolj zabavati naslednjič, ko ima čas, ko je zdolgočasen in ko bi ti rad zlezel v hlačke, mu ni do tebe. Vidi te predvsem kot igračko, zato beži, preden se preveč zapleteš.

Pošlji-mi-fotografijo sporočilo: ''Tole je slišati res vroče. Mi pošlješ kakšno fotografijo?''

Kaj se dogaja? Nekateri bodo rekli, da je to bližnjica do sekstinga, toda mislimo, da ni vsak moški, ki želi fotografijo, pohotnež, ki se želi zgolj opolzko zabavati prek snapchata. Lahko pa zagotovo rečemo, da je zainteresiran zate, pa čeprav le na telesni ravni. Bodi previdna in mu vsekakor ne pošiljaj ničesar, kar ne bi poslala tudi svoji mami.    

Preverjanje zmenka, scenarij 1: Ti – ''Torej sva dogovorjena za večerjo danes?'' On – tišina. 

Kaj se dogaja? Živimo v zelo prepletenem in informacijsko povezanem svetu. Če te ne more poklicati, lahko še vedno uporabi Facebook, Twitter ali elektronsko pošto, razen če je nenadoma ostal brez rok, pa še v tem primeru bi lahko z nosom pritisnil znak za opravičilo. Če torej hitro ne dobiš odgovora, ga pozabi, saj se mu očitno ne mudi, da bi govoril s tabo. Preverjanje zmenka, scenarij 2: ''Moral bom delati pozno v večer. Ali lahko zmenek prestaviva na torek? Res mi je žal.''

Kaj se dogaja? Zanimaš ga, a je zelo zaposlen. To je očitno, ker skuša takoj poiskati naslednji primeren termin. Danes ima delo pogosto vpliv na naše družabno življenje, zato bodi velikodušna in mu dovoli, da se ti oddolži z odličnim obrokom. Če pa se to dogaja pogosto, se vprašaj, kako bi funkcioniralo razmerje, če nima niti časa, da bi te videl. Ne glede na čustva.

Dvojno sporočilo: ''Včeraj sem se imel krasno?'' ''Halo?''

Kaj se dogaja? Če ni ravno največji neotesanec, mu odpiši in ga odreši muk. Celo če ti ni všeč, mu kot odrasla oseba to lahko daš vedeti (tudi prek telefona, če sta se srečala le enkrat ali dvakrat). Takšno sporočilo lahko pomeni, da je res zagret zate, hkrati pa tudi kaže, da ni preveč dober v razbiranju socialnih norm in sporočil. Če dvojna sporočila pošiljaš ti, potem pridi bliže, da ti zašepetamo na uho: Nehaj s to samosabotažo. Lahko pa si tudi ponavljaš: Imam nadzor nad sabo in mu ne bom nenehno pisarila kot kakšen zalezovalec.

Enočrkovno sli enobesedno sporočilo: recimo ''kul'' …

Kaj se dogaja? Razumemo, porabila si kar nekaj časa, da si sestavila ta prisrčna, dražeča sporočilca, za vse svoje napore pa si nagrajena z eno samo brezbarvno in čustveno nevtralno besedo – to je zares neprijetno. Toda, hej, fant ima službo (upamo), lahko je pravkar na sestanku ali pogovoru s šefom, zato ima čas le za zelo kratek odziv. Ni ga treba še takoj odpisati, še posebej, če je sicer bolj lirično razpoložen večino dni. Zapomni si, da fantje niso vedno najbolj spretni z besedami. Ženske vsak dan izrečemo tisoče več besed, zato morda preprosto ni najbolj spreten tudi z sms-i. 

On prvi: ''Rada me imaš.''

Kaj se dogaja? Preprosto je preveč zadržan, da bi to povedal prvi. Toda preden ti začne srce poskakovati, da bi mu odgovorila ''Imam te rada. Ljubim te,'' počakaj kakšno minuto in razmisli. Njegova nepripravljenost, da bi to izrekel prvi in pokazal svojo ranljivost, govori o resnih zagatah, ki se lahko pojavijo v razmerju, zato bodi previdna.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del