Quantcast
Radio1_v_zivo


Občina Krško praznuje
| 8. 6. 2016 10:58
Podelili priznanja in obeležili pobratenje z Bajino Bašto
Ključne besede:     Občinski praznik Krško    občinski nagrajenci    naložbe    župan Miran Stanko
 Občinski nagrajenci z županom Stankom in voditeljem prireditve Boštjanom Romihom
Občinski nagrajenci z županom Stankom in voditeljem prireditve Boštjanom Romihom

V občini Krško se ob občinskem prazniku spomnijo prvih padlih krških žrtev in vrnitve izgnancev. Ob tej priložnosti se že od konca maja vrstijo različne prireditve, veselijo pa se tudi novih pridobitev. Tako so namenu že predali obnovljeno telovadnico in vrtec v Koprivnici, stadion Matije Gubca, odsek ceste Senovo-Belo, sanirali so plaz v Drenovcu, v Podbočju bodo v nedeljo odprli spominski park. To je le nekaj najpomembnejših naložb. Župan Miran Stanko je ob tem povedal, da je bilo leto zaradi finančnih ukrepov države zelo težko, kljub vsemu so uspeli uresničiti za 15 milijonov evrov naložb. Približno za toliko pa jih še načrtujejo v prihodnjem letu.

 

Včeraj so pripravili osrednjo prireditev, na kateri so podelili tudi občinska priznanja. Veliki znak občine Krško sta prejela podjetnik Jernej Žarn in družba GEN-i, znak občine Krško sta prejela Janja Starc iz Obrtno-podjetniške zbornice in družba Numip, priznanje so podelili Ribiški družini Brestanica-Krško, družbi Grieshaber in Lovski družini Brestanica, z županovo plaketo pa so nagradili prizadevne humantarce za pomoč v lanski begunski krizi – to so Rdeči križ, Adra in Karitas Krško.

 

Kar enajstim društvom in ustanovam, ki letos obeležujejo okrogle obletnice, pa so podelili jubilejna priznanja in sicer Čebelarskemu društvu Raka za 110 let delovanja, PGD Veliki Kamen za 90 let, PGD Senuše, Lovski družini Podbočje in Gasilski zvezi Krško za 60 let, Valvasorjevi knjižnici za 50 let, Centru za socialno delo za 30 let ter Lions klubu Krško, Turističnemu hortikulturnemu društvu Zdole, Posavskemu društvu seniorjev, menedžerjev in strokovnjakov in Društvu likovnikov Oko Krško – vsem za 20 let delovanja.

 

Sicer pa so se spomnili tudi 40-letnice pobratenja z občino Bajina Bašta in tako gostje iz Srbije kot Krčani si želijo to prijateljstvo še poglobiti, predsem na gospodarski ravni.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del