Quantcast
Radio1_v_zivo


TEST: Hitro odgovori na vprašanja in se čudi rezultatom
Radio 1 priporoča | 6. 6. 2016 6:00
Tvoja domišljija pove veliko o tebi
Ključne besede:     test    osebnost    vrednote
Cesta veliko pove o osebnosti.

Spodnji test veliko pove o tvojem dojemanju življenja in vrednotah. Pravilo je, da odgovoriš, kolikor hitro se da. Osredotoči se, prepusti domišljiji in vzemi test resno! 

1. Predstavljaj si, da stojiš na cesti ali poti. Opiši jo. (Je to makadam, natrpana avtocesta ali kaj tretjega?)

2. Kje je ta trenutek sonce

3. Nadaljuješ s sprehodom po cesti in naletiš na ograjo. Kako je videti? 

4. Kako greš čez ograjo

5. Ko nadaljuješ s hojo, prideš do gozda. Opiši ga. Je temačen ali svetel? Je to mešan gozd ali gozd iglavcev?

6. Skozi gozd pelje potka. Nenadoma na tleh zagledaš ključ. Kakšen je videti? Kaj narediš? Ga pobereš, pustiš ležati, ali obesiš na drevo?

7. Nadaljuješ pot in prideš do vode. Kako je videti? Kaj narediš? Zabredeš vanjo, se usedeš poleg?

8. Ko prečkaš vodo, zagledaš pred sabo svojo sanjsko hiško. Moški ali ženska tvojih sanj stopi iz hiše in te povabi, da ostaneš tam za vedno. Kakšna je tvoja reakcija?

9. Takoj za hišo je cesta. Kakšna je videti? Ali znova prideš do ovire? Kakšna je ta ovira? Je takšna kot na začetku poti?

10. Kje je ta hip sonce?Test ima preprosto interpretacijo.

1. Cesta predstavlja tvoj odnos do sveta. Če si si predstavljal avtocesto z gostim prometom, potem si verjetno zelo aktivna in zaposlena oseba, ki si optimalno razporeja čas za delo in počitek. Če si imel v mislih stransko pot, živiš tiho, umirjeno življenje. Skušaš nadzirati dogodke. Pot z drobnimi kamenčki in luknjami je znak, da te nekaj moti. Morda je nekaj nepomembnega, a zelo nadležnega. Verjetno, da te to zasleduje že dolgo časa. 

2. Sonce predstavlja načrte, ideje in cilje. Vzhajajoče sonce pomeni, da si na poti k ciljem. Če je sonce tik nad glavo, pomeni da jih skušaš pravkar uresničiti.  Če je sončni zahod, obstaja verjetnost, da si pravkar uresničil večino ciljev.

3. Ograja simbolizira oviro. Večja, kot je, bolj te prizadenejo tvoji neuspehi. 

4. Način, kako jo obideš, govori o tem, kako rešuješ ovire v življenju. Če splezaš čez ograjo, greš naokoli, ali skušaš najti vrata, potem si fleksibilen pri reševanju problemov. Skušaš jih reševati sproti in gladko, kolikor se le da. Če skušaš ograjo podreti, potem si neposredna oseba, ki sprejema nagle odločitve. 

5. Gozd predstavlja tvoj notranji svet. Svetel ali temačen gozd lahko kažeta, kako dojemaš svoje življenje, pozitivno ali negativno. Mešan gozd pomeni, da si radovedna oseba, ki vedno hrepeni po novem znanju. Iglast gozd je lahko pokazatelj racionalnega uma. To so zanesljivi ljudje, ki vedo, kaj želijo v življenju. 

6. Ključ predstavlja srečo. Manjši, kot je ključ, bolj pomembno je zate razmerje s partnerjem in duševno ravnovesje. Večji ključ pomeni, da si bolj materialno usmerjen. Lepši, kot je ključ, več pozornosti namenjaš lepim stvarem v življenju. Če ključ vzameš, pomeni, da nikoli ne zamudiš priložnosti. Če ključ obesiš na drevo, pa spadaš med ljudi, ki ne prepoznajo priložnosti, ko se jim ponudi.7. Voda predstavlja tvoje občutke do partnerja. Je simbol osebe, ki jo ljubiš. Globlja, kot je, močnejše občutke gojiš do partnerja. Če je mirno jezero, potem sta verjetno s partnerjem enako temperamentna. Hitra reka ali slap kažeta, da si strasten in da želiš od ljubljene osebe še več pozornosti. 

8. Če se usedeš poleg vode, pomeni, da te bližina partnerja osrečuje. Če se vode dotakneš, ali zaplavaš, zahtevaš več pozornosti od partnerja. Sanjska hiša s sanjskim partnerjem predstavlja tvojo nagnjenost k tveganju. Poleg tega sta simbola v neposredni povezavi s tvojo zmožnostjo, da se upreš skušnjavam. 

9. Cesta za hišo simbolizira tvojo prihodnost. Če je ovira še vedno tam, potem se nisi ničesar naučil iz preteklih napak. 

10. Če je sonce na istem mestu kot prej, potem si običajno dosleden in vztrajen v svojih namerah.