Quantcast
Radio1_v_zivo


Red Bull Goni Pony
| 3. 6. 2016 7:40
Drugi kolesarski vzpon na Vršič to soboto, 4.junija
Ključne besede:     redbull    goni pony    Vršič    Kranjska Gora    kolo
Ekstremni podvig in hkrati zabava! Foto redbull.com

Barbara Poženel, predstavnica Red Bull
PRENESI DATOTEKO
Zakaj je Red Bull Gony Pony tako posebna prireditev?

V soboto, 4. junija bo Kranjska Gora ponovno v znamenju 20-colskih legend vaše in naše mladosti. Brez prestav, brez karbona, brez predaje, v obveznem retro stilu nad 13,5 kilometrov dolg vršiški klanec z 801 metrom višinske razlike in 24 tlakovanimi serpentinami.

Vzpon na Vršič – "kolesarski Triglav" oziroma obvezna trofeja vsakega resnega slovenskega kolesarja. Merjeno od hotela Lek v Kranjski Gori 13,5 km vzpona z 801 višinskim metrom na 1611 metrov nad morjem. Naklon do 10,8 odstotka, 24 s kockami tlakovanih serpentin. Lani je ciljno črto na vrhu prelaza prečkalo 246 tekmovalcev in tekmovalk. Aktualni rekord: 47 minut in 47 sekund.

Uradni začetek Red Bull Goni Pony akcije je ob 11.00 v centru Krajnske Gore (nasproti bara Vopa) – čas za registracijo, tehnični pregled koles in ocenjevanje retro stila. Ob 13.45 je na sporedu tehnični sestanek in Pony parada. Obvezna prisotnost vseh sodelujočih. Zaradi spremenjenega prometnega režima udeležencem priporočamo parkiranje na parkiriščih ob vznožju smučarskega centra.

Ob 15.00 štartamo sredi Kranjske Gore, na Borovški cesti, se ogrejemo v zaprti vožnji za avtomobilom mimo hotela Kompas in po cesti Rateče-Jesenice do Vršiške ceste. Leteči štart vzpona na Vršič bo pri hotelu Lek.

Med vzponom na Vršič tekmovalce na strateško pomembnih mestih pričakujejo štiri okrepčevalnice, kjer je mogoče dobiti vodo in seveda kriiila.

To bo dirka, torej velja, da prvi in prva na vrhu zmagata. Kako pa nazaj v dolino s temi silovito učinkovitimi zavorami? Zadaj torpedo ali po domače "kontra", ki se rada greje, spredaj čeljust, ki ne vzbuja zaupanja. Tudi spustimo se na kolesih, a z obveznimi postanki za hlajenje in vrsto presenečenj, tako da se ne bo nikomur mudilo.

Strokovna žirija bo ocenjevala tako slogovno primernost kot oblačila kolesarjev. Namig za kostumografijo: zlata leta ponyja so bila pozna šestdeseta, sedemdeseta, tudi še osemdeseta.

Ob 18.30 afterparty - Magnifico.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del