Quantcast
Radio1_v_zivo


Junij je v Zeleni prestolnici Evrope mesec energetske učinkovitosti
| 1. 6. 2016 8:02
Program v Točki.Zate. bodo dopolnile aktivnosti četrtnih skupnosti Posavje in Rudnik
Ključne besede:     Ljubljana    Zelena prestolnica    zeleno leto    energetska učinkovitost
Točka.Zate. Pred Mestno hišo v Ljubljani.

Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope, vstopa v šesti mesec zelenega leta, ki bo tematsko posvečen energetski učinkovitosti. Brezplačen program v informacijski točki Točka.Zate. pred Mestno hišo pripravlja javno podjetje Energetika Ljubljana, aktivnosti bodo potekale tudi v Četrtnih skupnostih Posavje in Rudnik, ki bosta v tem mesecu zeleni ambasadorki. 22. junija bo v Ljubljani razglašena Zelena prestolnica Evrope 2018!

Mesec energetske učinkovitosti bo odprl plesni dogodek »Ples je energija – bivanju dajemo utrip«, ki bo v sredo, 1. junija 2016, od 16. ure naprej na Stritarjevi ulici. Plesalci plesne šole Pro dance studio bodo energijo glasbe prelili v gibanje telesa ter tako središču Ljubljane namenili svoj utrip.

Junijski program bo razdeljen na več vsebinskih sklopov, ki bodo skozi različne dogodke ozaveščali, izobraževali ter promovirali tiste aktivnosti, s katerimi se energija ustvarja in ohranja:

Telesno učinkoviti smo energetsko čudoviti

Ta sklop dogodkov bo namenjen energetski učinkovitosti našega telesa. Začel se bo z že omenjenim plesom na Stritarjevi ulici, nadaljeval z gorskimi teki in energetskimi oz. joga delavnicami ter zaključil z odprtjem prenovljene poti okoli Šmarne gore v sklopu projekta Šmarna gora: Od vzhoda do vzhoda.

Energetska svetovalnica - vsi viri energije za udobje vašega doma

Obiskovalcem informacijske točke Točka.Zate. bodo svetovalci Energetike Ljubljana in svetovalne mreže ENSVET svetovali glede izbire zanje najprimernejšega ogrevalnega sistema ter jim pomagali z nasveti s širšega področja rabe energije in glede pridobitve subvencij.

Moje mesto – moj zrak

Osrednja pozornost bo namenjena postavitvi cyanometra, to je 3,3 metra visokega monolita v središču Ljubljane, ki bo meril modrino neba in prikazoval stanje kakovosti zraka v Ljubljani. V tem sklopu dogodkov bo precej pozornosti namenjene tudi okolju prijaznim vozilom na metan – v teoriji in praksi.

Program za otroke

Za otroke iz ljubljanskih šol in vrtcev pripravljajmo različne delavnice:

Eko-energetske bralne urice

Zgradimo eko-energetsko hiško

Kako nastajajo eko-energetske ilustracije

Program v Točki.Zate. bodo dopolnile še aktivnosti četrtnih skupnosti Posavje in Rudnik ter številni drugi dogodki. Skupaj je načrtovanih več kot 50 dogodkov na temo energetske učinkovitosti, ki bodo potekali vse dni v juniju. Program in podrobnejše informacije o posameznih dogodkih lahko spremljate v napovedniku na spletni strani www.zelenaljubljana.si ali pri informacijski točki Točka.Zate. pred Mestno hišo.
Točka.Zate. bo junija odprta vsak dan med 10. in 20. uro.

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del