Quantcast
Radio1_v_zivo


Naredi najboljši SELFIE s pomočjo teh nasvetov
Radio 1 priporoča | 7. 6. 2016 11:04
Odkrij majhne skrivnosti za lepše fotke
Ključne besede:     selfie    fotkanje
Taylor Swift in Demi Lovato se zelo radi fotografirata

Veliko nasvetov obstaja, kako lahko kar najboljše izgledaš na fotografijah. Na primer, dvigni brado pod odločenim kotom, da se ti ne vidi podbradek, postavi fotoaparat nad svojo glavo in pod kotom 40 nagni svojo glavo ...

 

Konec koncev je dobra fotografija produkt tega, kako svetloba "opravi svoje delo". Torej, če želiš narediti čim boljšo fotografijo, moraš vedeti, kako obvladovati svetlobo.

Če pa ti igra s svetlobo vseeno ni dovolj, pa je na voljo mnogo dobrih aplikacij s filtri. Tako si lahko pomagaš z Instagramom, zelo popularni pa sta tudi aplikaciji Facetune in Retrica. 

 

Obstaja nekaj načinov, ko ti lahko igra s svetlobo pomaga pri kreiranju najboljšega selfija:

 

- slikaj se v svetli sobi

- slikaj se takrat, ko imaš na voljo dovolj naravne svetloba

- slikaj se zunaj

 

Toda najboljši način, da izgledaš dobro na fotografijah je ta, da najdeš direkten vir luči. V 99 % bo to samo eno okno v povsem temni sobi. V profesionalnih studiih uporabljajo dežnik, da bi ustvarili podoben efekt. 

 

 

1. Ko ti svetloba pada direktno nad glavo, kot na primer opoldne na sončen dan ali v kakšnem prostoru, to lahko povzroči čudne sence na tvojem obrazu. Tole recimo ni najbolj zavidljiva poza za fotkanje.

 

 

 

2. Umetna svetloba v notranjih prostorih je grozna, sploh če imaš slabši fotoaparat ali slabo ločljivost kamere na telefonu. 

 

 

 

3. Svetloba v senci na sončen dan je veliko boljša opcija, toda ker te lahko obda iz vseh strani, obstaja možost, da bo morda malce sploščila poteze na tvojem obrazu.

 

 

 

4. Manjša, direktna svetloba, kot na primer okno (ali če uporabiš dežnik, ki odbija svetlobo), je veliko boljša opcija.

 

 

 

5. Svetloba se bo odbijala iz različnih kotov, tako, da bo ustvarjala večjo globino. Postavi se bližje objektivu, da bo fotka svetlejša.

 

 

 

6. Stopi malce stran od objektiva, ali pa uporabi selfie stick, da dobiš bolj dramatićne razlike med svetlobo in sencami.

 

 

 

7. Najboljše pa je, če se fotkaš v sobi, s prižganimi lučmi in z odstrnjenim oknom.

 

 

Pa veselo fotkanje! ;)

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del