Quantcast
Radio1_v_zivo


Novi načrti Rimskih term
| 26. 5. 2016 10:43
V Rimskih termah bodo razširili svojo ponudbo
Ključne besede:     Valery Arakelov    Rimske terme    Medicinski referenčni center za hrbtenico    wellness
 riske terme
Valery Arakelov je Rimske terme kupil na začetku leta 2014.

Valery Arakelov, direktor Rimskih term
PRENESI DATOTEKO
Letos imamo velike načrte.

Rimske terme uspešno združujejo več kot 2000-letno tradicijo z najsodobnejšo tehnologijo. Od lani se lahko pohvalijo z lastnim medicinskim referenčnim centrom za hrbtenico, kjer opravljajo preventivne posvete, specialistične preglede in druge preventivne aktivnosti medicinske rehabilitacije. Poleg tega pa so gostom na voljo še wellness, unikatni bazeni z zdravilno vodo, masaže ter antistresni in številni drugi programi za izboljšanje počutja in zdravja. Gostje se lahko sprehodijo tudi skozi park, ki obdaja terme, saj tam rastejo najrazličnejša eksotična drevesa, ki so jih posadili člani kraljevih družin, znani politiki in priznani umetniki v znamenje hvaležnosti za prijeten dopust ali ozdravljenje s kakovostno termalno vodo. Zaradi vrhunske vode in edinstvene zgodovine so pred dvema letoma postavili tudi muzej, tako da so Rimske terme edine terme v Sloveniji z lastnim muzejem.

 

Lani so v termah povečali prodajo wellness storitev in zabeležili kar 60 tisoč nočitev. Dopustovalo je 49,6 odstotka domačih in 50,4 odstotka tujih gostov, kar predstavlja 23-odstotno rast na tujih trgih v primerjavi z letom 2014. Rast so zabeležili tudi na področju poslovno-kongresnega turizma.

 

V Rimskih termah se bodo letos usmerili v razvoj zaposlenih, v nadgradnjo produktov, v večji obseg storitev na področju zdravstva in v razširjeno sodelovanje z uglednimi specialisti, ki jih bodo vključili v zdravstveno dejavnost. Kot je povedal direktor term Valery Arakelov, bo eden pomembnejših izzivov letos in prihodnje leto zagon medicine v večjem obsegu. Poleg tega za letos načrtujejo še razširitev ponudbe savn, manjše naložbe v vzdrževanje hotela in okolice ter nadgradnjo informacijskih sistemov.

 

Trenutno je v Rimskih termah zaposlenih 88 ljudi. Lani so ustvarili za nekaj manj kot 4 milijone evrov prihodkov od prodaje, kar je 38,5 odstotka več kot leta 2014, izgubo pa so zmanjšali za tretjino na 731.000 evrov.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del